Screensaver FAQ

Jeg kan ikke installere screensaveren – hvorfor?
For at installere screensaveren på din computer, skal du have udvidede brugerrettigheder. Hvis du ikke har udvidede brugerrettigheder – fx hvis du sidder på din arbejdsplads - skal du kontakte din systemadministrator for at installere screensaveren. På din private PC derhjemme er der normalt ikke noget problem.

Screensaveren viser ikke nogen nyheder – hvorfor?
Screensaveren henter aktuelle overskrifter og billeder fra ekstrabladet.dk. Dette kaldes "Synkronisering". Hvis du ikke kan se de aktuelle nyheder, er synkroniseringen enten ikke afsluttet eller slet ikke påbegyndt. For at screensaveren kan vise aktuelt indhold, skal der først etableres en forbindelse til internettet og startes en synkronisering. Dette sker normalt automatisk – men kan altså i visse tilfælde tage lidt tid.

Internetabonnementstype:
Har du et såkaldt forbrugsafregnet internetabonnement, skal du være opmærksom på, at ekstrabladet.dk’s screensaver henter nyheder via internettet. Det betyder, at hver gang screensaveren aktiveres, bliver der hentet et vist antal kb via internettet. ekstrabladet.dk’s screensaver overfører ca. 600 kb med data ved hver pausetilstand.

Da du med et forbrugsafregnet internetabonnement betaler for de data du henter via internettet, er det derfor en god idé at være opmærksom på dit forbrug.

Virker screensaveren også, når der er aktiveret kodeordpå min computer?
Hvis du har aktiveret et kodeord for screensaveren via Windows-dialogboksen "Egenskaber for skærm" (klik med højre musetast mens du peger på et frit område på din skærm) viser Windows en login-dialog, når screensaveren afsluttes. Her kan du logge på med dit password. Hvis passwordbeskyttelsen er aktiv, og du klikker på en nyhed i screensaveren, starter browseren i baggrunden. For at få adgang til pc’en, skal du først logge dig på med dit password. Derefter kan du læse artiklen i browseren.

Kan jeg styre hastigheden på, hvordan nyhederne skifter i screensaveren?
Nej – hastigheden er sat til et fast interval de steder, hvor nyhederne automatisk skifter.

En nyhed, som jeg er interesseret i, er lige forsvundet fra skærmen. Kan jeg hente den tilbage, eller skal jeg vente, indtil den automatisk dukker op igen?
Du kan klikke på de piletaster, der er under de artikler, som automatisk skifter og derved genfinde den ønskede artikel. Hvis du ikke kan finde nyheden, kan det være fordi, der er kommet flere og nyere nyheder til, og du må så gå til den pågældende sektion på ekstrabladet.dk for at finde den.

Er det nødvendigt at have installeret Flash Player?
Ja - Det er nødvendigt at have installeret Flash Player 8 eller senere version. Hvis du ikke allerede har en Flash player installeret, vil du under installationen af screensaveren få mulighed for at installere den nyeste version på din computer.

Jeg har installeret screensaveren, men hvis jeg ikke bruger computeren, starter en anden screensaver. Hvad skyldes det?

Klik med højre musetast mens du peger på et frit område på skærmen. Vælg "Egenskaber" i menuen, hvorefter vinduet "Egenskaber for skærm" vises. Klik herefter på fanebladet: "Pauseskærm" og se efter om ekstrabladet.dk’s screensaver er valgt som aktiv screensaver. Hvis det ikke er tilfældet, åbn listen og vælg ekstrabladet.dk’s screensaver. Klik herefter på ”Anvend”.

Hvis denne indstilling ikke eksisterer, er screensaveren ikke installeret korrekt. I dette tilfælde bør den afinstalleres komplet og installeres på ny. Dette burde løse problemet.

Hvorfor kræver screensaveren en forbindelse til internettet efter installationen?
Hvis du er/går online, forsøger screensaveren at finde en internetforbindelse og hente de seneste nyheder. Efter installationen prøver screensaveren automatisk at synkronisere.

Virker screensaveren, selv om der ikke er en internetforbindelse?
Nej – der skal være forbindelse til internettet, for at screensaveren kan vise nyheder. Hvis der ikke er forbindelse vises en default-screensaver og en besked om at du ikke har forbindelse.

Etablerer screensaveren selv forbindelse til internettet, når den startes?
Nej, det skal du gøre. Screensaveren kan kun vise indhold såfremt, der i forvejen er etableret en forbindelse til internettet.

Er der risiko for, at overførelse af virus, når man synkroniserer nyheder til screensaveren?
Risikoen anses generelt som værende minimal, fordi der kun overføres tekstfiler i XML-format, som screensaveren så fortolker. Der bliver ikke overført aktivt web-indhold som ActiveX-elementer, flash eller andre eksekverbare filer.

Jeg har installeret screensaveren, men har valgt en anden aktiv screensaver i "Egenskaber for skærm". Hver gang, jeg genstarter systemet, er ekstrabladet.dk’s screensaver valgt som aktiv screensaver. Hvordan kan jeg undgå dette?
Under ”Egenskaber for skærm” skal du huske at klikke på knappen ”Anvend” når du har valgt den screensaver, du ønsker som aktiv screensaver.

Hvordan giver jeg screensaveren adgang gennem firewall’en?
Ved installation af screensaveren, bliver du spurgt om du vil give programmet adgang gennem firewall’en. Du skal her give tilladelse til at programmet får adgang. Alternativt kan du midlertidigt slå din firewall fra, inden du installerer screensaveren.

Hvordan afinstallerer jeg screensaveren?
Du kan afinstallere ekstrabladet.dk’s screensaver ved at gå ind under ”kontrolpanel”. Herinde vælger du programmet ”tilføj/fjern programmer” og derefter ekstrabladet.dk’s screensaver.