Annonce:
Annonce:

Initiativer og priser

Læs mere om Ekstra Bladets forskellige initiativer.

Annonce:

Idrætslivet

I samarbejde med Dansk Idræts Forbund og Team Danmark støtter Ekstra Bladet Sportens Hall of Fame”, det tætteste vi kommer på et idrætsmuseum i Danmark. Sportens Hall of Fame blev oprettet i 1992 på initiativ af Ekstra Bladet og vores daværende sportsredaktør Kurt Thyboe. Et nyt medlem optages hvert år, og portrætteres ved en buste der efterfølgende opstilles og indgår i præsentationen af medlemmerne i Idrættens Hus I Brøndby.

Undervisning

Annonce:

Ekstra Bladet har skabt en række undervisningsaktiviteter. Den største aktivitet er den årlige mediekonkurrence, som strækker sig over tre til fire uger hvert forår, hvor landets 6.-10. klasser inviteres til at deltage. Konkurrencen afholdes i samarbejde med en relevant partner, som udvikler fagligt materiale til eleverne over et givent emne. Det har fx været emnet "Kaos i familien - bryd tavsheden" med Red Barnet som partner og "Stop børnearbejde" med IBIS som partner. I 2016 er Amnesty International partner over emnet "My body - my rights".

Konkurrencens kerneprodukt er elevskabte aviser eller nyhedssites. Aviserne laver eleverne i det præmierede interaktive undervisningsmateriale "REDAKTIONEN", der er udviklet i samarbejde med Danmarks Pædagogiske Unviversitet. Eleverne kan anvende materialet via Ekstra Bladet skole ca. to uger efter, klassen har sendt sin avis til tryk. Formålet med undervisningsmaterialet er at give eleverne en oplevelse af, hvad det vil sige at producere en avis samt en forståelse for hele den proces, der ligger bag nyheds- og avisproduktionen. "REDAKTIONEN" anvendes året rundt i hele landet.

I efteråret deltager Ekstra Bladet i den større koordinerede aviskonkurrence "Nyhedsugen" (tidligere "Skriv til Avisen") med Avisen i undervisningen.

Annonce:

Ekstra Bladet Skole har med værktøjet vundet flere priser, herunder fire førstepladser og en andenplads til INMA Awards (International Newsmedia Marketing Association). Og World Young Reader Jury Cemmendation.

Følg Ekstra Bladet Skole på ekstrabladet.dk/skole >>

Samfundsbidrag

Ekstra Bladet foretager hvert år en juleindsamling til fordel for fattige familier med børn i samarbejde med Dansk Folkehjælp. En julehjælpspakke består af 500 kr. til mad, 500 kr. til køb af legetøj og 500 kr. til køb af sportsudstyr. Ansøgere skal godkendes af deres kommune for at kunne komme i betragtning. Hver en indsamlet krone går ubeskåret til de udvalgte familier.

Hvert år giver Ekstra Bladet gratis reklameplads til ”Reklame for Alvor”, hvor forskellige velgørende formål får en gratis reklamekampagne lige fra udformning på reklamebureauet til visning på tv, aviser, ugeblade, magasiner, outdoor, biografer med mere.

Prisuddelinger

Victorprisen

Annonce:

Ekstra Bladet uddeler hvert år ”Victor prisen”. Prisen blev stiftet i 1980 i tidligere chefredaktør Victor Andreasens navn og uddelt første gang på hans 60 års fødselsdag – den 18. februar. Det var to daværende medarbejdere, layoutchef Per Skovmose og politisk medarbejder Jacob Ludvigsen, der fik ideen til prisen, og deres chefredaktør Sven Ove Gade, som førte den ud i livet.

Siden er prisen givet til journalister, forfattere, fotografer og tegnere, både indenfor Ekstra Bladet og udenfor. Alle prismodtagere har dog det fælles træk, at de virker i Victor Andreasens og Ekstra Bladets frække og anarkistiske ånd. Prisen består af en symbolsk brosten, en check på et pænt pengebeløb og en weekend for to i Victors Andreasens fødeby Silkeborg.

Årets side 9 pige

Hvert år kårer Ekstra Bladet årets side 9 pige. De 12 piger der i løbet af året er kåret til 'månedens Side 9 pige' deltager i konkurrencen om at blive 'Årets Side 9 pige'. Det er Ekstra Bladets læsere, der afgør, hvem af pigerne, der skal vinde prisen.

Ekstra Bladets gyldne mikrofon

Ekstra Bladet uddeler 'Ekstra Bladets Gylde Mikrofon' i forbindelse med Radio Prix. Ekstra Bladets læsere nominerer og stemmer på de radioprogrammer og værter, de finder bedst.

Annonce:

Münsterprisen

Ekstra Bladets mangeårige læge og journalist Erik Münster grundlagde prisen i 1992, hvor han selv modtog Victprprisen. Han var bladets elskede familielæge med egen brevkasse. Hvert år uddeler medarbejderne på Ekstra Bladet denne pris til en kollega, der har gjort sig gældende enten i spalterne, eller som en god kollega. Med prisen følger 4.000 kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: