Vindere 1990-1999

 

1990: Jakob Andersen, journalist, Ekstra Bladet

Lederen af Ekstra Bladets kriminalredaktion, Jakob Andersen, fik den 18. februar 1990 overrakt sin tunge gedigne brosten, årets Victor-pris, af Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Victor Andreasen.

 

1991: Peter Arnett, journalist, CNN

Som den første udenlandske journalist, modtog Peter Arnett prisen med ordene: 'Priskomiteen var ikke et øjeblik i tvivl om valget af dig som Victor-vinder i 1991. Du er en journalist, der tør bruge din frihed, selv om det gør ondt. Vi er stolte over, at du, den legandriske journalist, er kommet for at modtage prisen'.

 

1992: Erik Munster, læge, Ekstra Bladet

I 1992 fik specialisten i øre, næse og halssygdomme så overrakt Ekstra Bladets brosten. Og det var alt andet end en sensation, men løn som forskyldt, var beskeden dengang.

 

1993:Jan Jensen, journalist, Anders-Peter Mathiasen, journalist, Ekstra Bladet

Victor-prisen, opkaldt efter Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Victor Andreasen, blev i 1993 tildelt Ekstra Bladets to journalister, Jan Jensen og Anders-Peter Mathiasen. De blev hædret for deres afslørende artikler om bl.a. gebyrsagen.

 

1994: Lars Herluf Jensen, journalist, Klaus Laursen, journalist, DR

De to prismodtagere, Klaus Laursen og Lars Herluf Jensen, fik i 1994 Ekstra Bladets fornemme men tunge brosten for deres medvirken i Danmarks Radios '45 Minutter'.

 

1995: Anders Lund Madsen, journalist, Povl Høst-Madsen, journalist, Ekstra Bladet

De to journalister fik prisen for 'deres radikalt fornyende form i oplevelsesjournalistikken, hvor humoren altid er i højsædet'.

 

1996: Kirsten Jacobsen, journalist, Philip Lauritzen, journalist. Ekstra Bladet

Kirsten Jacobsen og kollegaen Philip Lauritzen, der begge arbejder på Ekstra Bladet, blev hædret med Victor-Prisen for deres artikelserie »Godhedens Pris« om flygtninge- og indvandrerproblemer i Danmark.

 

1997: Gyda Uldall, journalist, DR

I 1997 modtog Gyda Uldall prisen for sine dokumentarprogrammer om væsentlige menneskelige skæbner, senest udsendelsen Swane mod Swane.

'Også denne gang lykkedes det hende at få mennesker til at åbne sig, samtidig med at hun er uhyre loyal over for dem', hedder det i begrundelsen.

 

1998: Per Michaelsen journalist, Mette Herborg,journalist, Ekstra Bladet

I 1998 blev Victor-prisen tildelt Ekstra Bladets journalister Per Michaelsen og Mette Herborg for deres afdækning af Stasis forbindelser i Danmark.

 

1999: Jens Erik Olsen, journalist, Karup Ugeavis

Chefredaktøren for Uge-Avisen for Karup, Jens Erik Olsen, også kendt som Uge-Olsen, blev hædret med Ekstra Bladets Victor-pris.

Prisen tildeltes Jens Erik Olsen for hans arbejde med aktiv, opsøgende journalistik, der gjorde distriktsbladet til et fænomen i Midtjylland.

Victorprisen Vindere 2010-2019

Victorprisen Vindere 2000-2009

Victorprisen Vindere 1980-1989