Vindere 2010-2019

 

2010: Mehdi Saharkniz, twitter, Kelly Golnousch Niknejad, journalist, iran/USA

Ekstra Bladet gav ÅretsVictor 2010 til den iranskfødte twitter Mehdi Saharkhiz, alias 'OnlyMehdi', og iransk-amerikaneren Kelly Golnoush Niknejad fra 'Tehran Bureau'.

 

2011: Thomas G. Svensson, journalist, Kristian Kornø, journalist, Steen Larsen, journalist, EB

Ekstra Bladets journalistiske pris gik i 2011 til journalisterne Steen Larsen, Thomas Gösta Svensson og Kristian Kornø. De tre journalister har gennem en længere periode dækket Danmarks krig i Afghanistan og de menneskelige omkostninger, krigen har.

 

2012: Jan Kjærgaard, journalist, Ekstra Bladet

Jan Kjærgaard fik 'Årets Victor' for sin afdækning af den 'pilrådne spinkultur' på Christiansborg Jan Kjærgaard gik mod strømmen og brød broderskabets hellige gral: kildebeskyttelsen.

 

2013: Ingen uddeling

2014: Per Mathiessen, journalist Ekstra Bladet

Årets Victor gik til journalist Per Mathiessen, Ekstra Bladet, der med sit gravearbejde har tilført den politiske journalistik på Ekstra Bladet en særlig dimension.

 

2015: Charlie Hebdo

Ekstra Bladets Victor-pris gik i 2014 til den franske, satiriske ugeavis Charlie Hebdo, som i januar det år blev ramt af to islamisters dødbringende terroranslag mod ytringsfriheden.

Udåden kostede 13 mennesker livet, heriblandt Charlie Hebdos chefredaktør Charb samt de fremtrædende tegnere Cabu, Tignous, Philippe Honoré og Georges Wolinsky.

 

2016: Den Korte Radioavis

Kirsten Birgit og resten af holdet bag Den Korte Radioavis modtog Ekstra Bladets Victor-pris for deres evne til at levere nyhedsformidling, der går til kanten.

 

2017: Espen Egil Hansen, Norge

Årets Victor: Det kræver mod at kæmpe mod de digitale verdensherrer Facebook og Google. Det mod har den norske chefredaktør Espen Egil Hansen fra Aftenposten i den grad udvist, og det indbragte ham i 2016 årets Vidtor-pris.

 

2018: Sara Omar, forfatter

Sara Omar har med bogen insisteret på at tale om overgreb mod kvinder i indvandrer miljøer og bringe disse frem fra mørket, så de ikke fortaber sig i glemslen. Og det er sket med livet som indsats.

Derfor fik Sara Omar Årets Victor 2018, Ekstra Bladets hæderspris, som er uddelt siden 1980.

 

2019: Magyar Narancs, ungarsk medie

I 2019 hyldede Victor Prisen de medier i Østeuropa, der kæmper mod det tiltagende pres fra den ofte højrenationalistiske politiske elite, mod kritisk journalistik og den frie presse, og som direkte eller indirekte forsøger at kontrollere medierne.

Prisen gik til det ungarske medie Magyar Narancs for igennem tre årtier, med konstante afsløringer, frygtløshed og satire, at være en torn i øjnene på magthaverne.

Med chefredaktør Endre Bojtár i spidsen afslørede Magyar Narancs i det forgangne år bl.a. hvorledes parlamentsmedlemmer og oligarker gennem lyssky konstruktioner foretog massive opkøb af attraktive grunde og ejendomme.

 

Victorprisen Vindere 2000-2009

Victorprisen Vindere 1990-1999

Victorprisen Vindere 1980-1989