Annonce:
Annonce:

Det rabler for Laudrup

Michael Laudrup præsenteres her for år tilbage, da han lod sig hyre som træner for Lekhwiya SC, i Doha, Qatar. Uffe Gardel synes, Laudrup lader til fortsat at stå ørkenstaten lige lovlig nær. Foto: AP
Michael Laudrup præsenteres her for år tilbage, da han lod sig hyre som træner for Lekhwiya SC, i Doha, Qatar. Uffe Gardel synes, Laudrup lader til fortsat at stå ørkenstaten lige lovlig nær. Foto: AP
Annonce:
Følg Opinionen

Uffe Gardel, journalist

Vi har ikke så mange danskere, som er virkelig kendte i udlandet. Michael Laudrup er en af dem. Han har en enestående international spillerkarriere bag sig, og bagefter en stor international trænerkarriere. Han er anerkendt som en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde. Han har været et forbillede for så mange børn og unge med fodbolddrømme.

Annonce:

Lige nu har han vist mest travlt med at gøre reklame for herretøj, og fred med det; pensionerede fodboldspillere skal jo også leve, men desværre er det ikke det eneste, Michael Laudrup laver i øjeblikket. Han bruger nemlig en del tid på at forsvare diktaturstaten Qatar, som i øjeblikket er vært for VM i fodbold. Det synes han bedst, han kan gøre ved at angribe Qatars kritikere, og det er nok en rigtig vurdering af ham, for det virker ret håbløst at forsøge at hvidvaske Qatar. Det er nemmere at skælde ud på kritikerne.

Det er ikke, fordi vi ellers har så gode erfaringer med danske topspillere, når det gælder VM i dikaturstater. Tag nu Peter Schmeichel, som Ekstra Bladet i sidste måned kunne fortælle skal arbejde for en statslig tv-station i Qatar under VM. Han fik kritiske spørgsmål og reagerede lynhurtigt ved at lukke ned og nægte at besvare spørgsmål om Qatar. Schmeichel er ellers ingen kostforagter: Da det i 2018 var Rusland, som holdt fodbold-VM, lod Schmeichel sig hyre af Putins propagandasender RT, som siden er blevet forbudt i hele EU.

Og så er der jo Nadia Nadim, som lod sig hyre som 'ambassadør' for Qatars VM – og blev stiktosset over at få kritiske spørgsmål. At tusindvis af migrantarbejdere var døde under opførelsen af anlæggene til VM, ja, det var bare 'pissenederen og ærgerligt', mente Nadim.

Annonce:

Men Laudrup er i en klasse for sig. Ikke alene fordi han også har arbejdet et par år som træner i Qatar. Men også fordi han ser ud til at blive ved og ved. I sidste måned skrev han til Ekstra Bladet, at det var 'hykleri' at kritisere sportsfolks slesken for Qatar, så længe dansk erhvervsliv gør forretninger i landet.

Søndag satte han trumf på med et debatindlæg i Berlingske, som ærbødigt præsenterer hans indlæg med ordene: 'Michael Laudrup hudfletter dobbeltmoralen i Berlingske.' Det havde være bedre med: 'Det rabler for Michael Laudrup i Berlingske.' For nu kræver fodboldikonet af de kritiske medier, at de – vi – enten skal klappe i med vores kritik eller gå ind for, at Danmark skal standse 'al samhandel samt politiske relationer' med Qatar.

Det er fuldkommen ude i hampen.

Annonce:

Der er ikke et eneste land i Verden, hvor Danmark har standset al samhandel og ovenikøbet afbrudt de diplomatiske forbindelser. Ikke engang voldsmanden Rusland får den behandling. Men der er alligevel en del lande, vi kritiserer hårdt, og som vi nødigt ser vores sportshelte begynde at gøre reklame for. Rusland, for eksempel. Og Kina. Og Qatar og de andre Golfstater. Samhandel og diplomatiske forbindelser er nemlig én ting. Propagandaarbejde er noget andet.

Jeg kan for så vidt godt forstå, at Laudrup synes, der skal gælde samme regler for sportsfolk og virksomheder. Men han skulle tage at huske, at sportsfolk faktisk har en særlig stilling, og dermed også et særligt ansvar. Der er ikke ret mange mennesker, der ser op til FLSmidth og Danfoss, for at nævne to af de virksomheder, der har hjulpet Qatar med denne farce af et VM.

Men der er en del som ser op til Laudrup. Det holder de nok op med, hvis ikke han snart tørrer øjnene og lever op til sit ansvar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
31 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: