Annonce:
Annonce:

En kriminel ledsager

'Billedet foran teatret er Papes svar til os. Det er, kogt ind til få ord: 'Rend og hop. Intet kunne interessere mig mindre end jeres lov og orden-fis.',' skriver Uffe Gardel, der finder det uværdigt, at den konservative leder har bragt en kriminel med til galla i Det Kgl. Teater. Foto: Ritzau/Scanpix
'Billedet foran teatret er Papes svar til os. Det er, kogt ind til få ord: 'Rend og hop. Intet kunne interessere mig mindre end jeres lov og orden-fis.',' skriver Uffe Gardel, der finder det uværdigt, at den konservative leder har bragt en kriminel med til galla i Det Kgl. Teater. Foto: Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Uffe Gardel, journalist

Lad os forestille os, at Matadors Gitte Graa har været inde at sidde for et eller andet, rufferi eller hvad ved jeg, og nu er hun så blevet løsladt igen. En dag bladrer Maude åndsfraværende i Berlingske Tidende, og standser chokeret på siden med navnestof.

”Hans Christian, har du set det! Jørgen er sammen med det skrækkelige kvindemenneske igen. Og han har taget hende med til gallaforestilling. Hos dronningen!”

Bankdirektør Varnæs brummer noget bag sin egen avis, Korsbæk Tidende.

De skriver om det i Berlingske, og de bringer endda et billede af dem, foran Det Kongelige Teater. Men Hans Christian, altså. Du må tale med ham.”

Annonce:

Maude sænker den berlingske avis med opgivende mine og bævende underlæbe; Hans Christian Varnæs prøver at glatte ud og siger noget om tilgivelse og sonet brøde. Han bringes til tavshed af et isnende 'jeg går op og lægger mig, Hans Christian.'

I dag er der bare ingen Maude’r tilbage hos De Konservative; der er ikke længere nogen i partiet, der går op og lægger sig i græmmelse over et kælent billede med en forbryderske. Der er vist heller ikke flere Hans Christian Varnæs’er tilbage, som kunne tale et alvorsord med den konservative families sorte får, Jørgen Varnæs. Partiet flirter i stedet åbent med lovløsheden og lader partiformanden afbilde som ledsager til en kriminel uden mindste anger og fortrydelse.

Det er en skandale, som for mig helt overskygger Papes pinagtigheder med sin lystløgner af en ægtemand. Dette handler ikke om et dumt cover-up; det handler om kerneværdier, om respekten for retsstaten.

Annonce:

Mange har kritiseret, at Venstre og Konservative er parate til at lade Inger Støjberg indtræde i en ny regering, trods hendes friske fængselsstraf. Jeg er selv én af kritikerne; jeg skrev for nogen tid siden min mening om sagen her på Opinionen .

Støjberg er kriminel. Hun er idømt to måneders ubetinget fængsel, og hun fortryder ikke sin forbrydelse; tværtimod har hun givet udtryk for, at hun gerne gentog den. Pape er til gengæld leder af et parti, der i hele sin historie har arbejdet for lov og orden. 

Og billedet foran teateret er Papes svar til os. Det er, kogt ind til få ord: 'Rend og hop. Intet kunne interessere mig mindre end jeres lov og orden-fis.' Og det er jo klar tale.

Annonce:

Pape vil så gerne være statsminister, eller i hvert fald minister, og det bliver han ikke uden Støjberg. Derfor har han ladet sig fotografere med hende. Det er kynisk og ondartet, men så beskidt er dansk politik blevet. Og så ringe er respekten for love og domstole hos en tidligere justitsminister. Det er græsseligt og gyseligt, og det vil koste sin pris i form af voksende ringeagt for folkestyret, men om kort tid vil vi måske få en borgerlig regering med en hårdnakket og ikke angrende lovovertræder som medlem.

Sådan er det, og vi kan ikke gøre mere ved det end det, vi hver især kan gøre som vælgere, men vi har medier og journalister, som forhåbentlig vil forfølge sagen: Det kunne være spændende at høre fra Pape, hvor mange års fængsel der egentlig skal til, før man i konservative øjne er uværdig.

Og måske Pape af sig selv vil komme på bedre tanker. For hvad skete der nu med Jørgen Varnæs i Matador? Ak, det gik ham ilde. Gitte Graa blev hans ulykke og hans uopnåelige kærlighed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
378 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: