Annonce:
Annonce:

Kønsskifte-katastrofen

Det er 'absurd', skriver Uffe Gardel. Regeringen vil udvide retten til at skifte juridisk køn til børn, alle børn, uden nedre aldersgrænse. Arkivfoto.
Det er 'absurd', skriver Uffe Gardel. Regeringen vil udvide retten til at skifte juridisk køn til børn, alle børn, uden nedre aldersgrænse. Arkivfoto.
Annonce:
Følg Opinionen

Uffe Gardel, journalist

Danmark vil om kort tid vinde de uofficielle verdensmesterskaber i 'wokeri'. Den for nogle måske overraskende sejr skyldes, at regeringen vil udvide retten til at skifte juridisk køn til børn, alle børn, uden nedre aldersgrænse. Ansøgeren skal bare være i stand til at skrive en ansøgning, og det skulle jo nok kunne lade sig gøre for en opvakt syvårig:

'Kære indenrigsministerium, jeg vil gerne have et andet personnummer, for jeg føler mig som en dreng.'

Der er intet krav om psykiatrisk undersøgelse og udredning, før et barn skifter køn – ikke engang om psykologsamtaler; kun om 'alderssvarende juridisk vejledning'.

Annonce:

Eneste lille bremse bliver, at børn under 15 trods alt skal have forældrenes tilladelse; børn som er fyldt 15, bestemmer selv. Børn må ikke skifte navn uden deres forældres tilladelse, heller ikke teenagere. Men om lidt må de altså gerne skifte køn.

Selv svenskerne må se sig slået her. I Sverige er man på vej med et lovforslag, som i 2024 vil gøre det muligt at skifte juridisk køn, når man er fyldt 16, ikke før. Mindreårige vil skulle have forældrenes samtykke. Svenskerne vil gerne undgå, at børn træffer skæbnesvangre beslutninger, før de er modne til det – endsige kønsmodne, men det er ikke en bekymring, den danske regering har. Etisk Råd har vredet hænder og foreslået en aldersgrænse på 10-12 år, men er blevet hældt ned af brættet.

Annonce:

Juridisk kønsskifte er i sig selv en absurditet. Uden så meget som at barbere overskægget af kan en mand allerede i dag erklære, at han er en kvinde, hvorefter han har krav på at blive behandlet som sådan af alle andre: Han har adgang til både dametoiletter og krisecentre for voldsramte kvinder. Fremover kan 17-årige drenge få kønsskiftet på plads, så de når at slippe for sessionen, og når indkaldelsen til mammografiscreening engang dukker op i e-boks, kan de jo bare slette den.

Er det bare mig, som er et reaktionært møgdyr, når jeg kalder juridisk kønsskifte absurd? Såmænd ikke. Det skrev Etisk Råd, som ellers plejer at være med på den værste, i 2014, da muligheden blev indført for voksne. Rådet erkendte, at det for mange mennesker 'forekommer absurd rent juridisk at anerkende en person som værende af et andet køn end hans eller hendes biologiske køn, hvis der slet ikke foretages fysiske forandringer af personen'. Juridisk kønsskifte var et 'begrebsligt paradoks', mente de pæne mennesker i Etisk Råd. Som dog var tilhængere af at give voksne mennesker muligheden. Børn skrev de ikke noget om dengang; jeg tror de havde fået et chok, hvis man havde foreslået det.

Annonce:

Problemet er, de fleste af de børn og unge, som har et skidt med deres kønsidentitet, ender med at vokse fra det igen; det gælder ifølge Region Hovedstadens Psykiatri faktisk 75 procent. De vil nu reelt blive presset ud i en overvejelse, de slet ikke burde tage, før de er blevet voksne – i hvert fald ikke uden grundig psykologisk vejledning og psykiatrisk undersøgelse.

En af dem, som voksede fra det, er tv-journalisten Nynne Bjerre Christensen. På Facebook fortalte hun forleden om sin barndom, da hun var en pige, som helst ville være en dreng, og som frygtede den dag, hun ville begynde at få bryster og blive kvinde. Siden 'kom kønshormonerne og gjorde deres arbejde', som hun skrev, og hun blev kvinde på sin egen måde. I dag konstaterer hun, at det havde været en 'katastrofe' for hende, om tanken om hendes forkerte kønsidentitet havde fået lov at bide sig fast.

Nu er regeringen på vej med en lov, som risikerer at skabe netop den slags katastrofer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
174 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: