Annonce:
Annonce:

Ti nu stille, Løkke

Danmarks udenrigsminister bør holde sig fra at snakke unødigt om Rasmus Paludan eller skamme sig over denne - det hjælper ikke, skriver Uffe Gardel. Foto: Jens Dresling
Danmarks udenrigsminister bør holde sig fra at snakke unødigt om Rasmus Paludan eller skamme sig over denne - det hjælper ikke, skriver Uffe Gardel. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Uffe Gardel, journalist

Lars Løkke skammer sig. Han skammer sig så meget, at han har været nødt til at fortælle nogle journalister om det, og jeg kan godt forstå ham.

Han har alligevel en del at skamme sig over, og det må være en lettelse at få talt ud. Om dengang han tog på hotel under falsk navn på statens regning. Eller dengang han ikke lige fik betalt for sin datters stjernedyre business class-billet, en billet til 27.000 kroner, som han ville have os til at tro, at han bare havde glemt, sådan i skyndingen, selv om han ellers har været kendt for at huske at få refunderet selv det mindste lille fadølsbilag. Eller dengang han lod sig beværte og begave af fiskerbaroner i Thyborøn. Eller hans behandling af hans gamle parti, Venstre, som ellers trofast havde købt underbukser og sokker til ham.

Annonce:

Ja, Løkke har rigeligt at skamme sig over, men det er nu ikke det, sagen handler om. Den handler om Rasmus Paludan, den højreekstreme ballademager, som har været i Stockholm for at brænde en koran af. Foran den tyrkiske ambassade. Nu er han tilbage på de bøgelyse øer og er gået i gang foran den tyrkiske ambassade i København. Han lover at blive ved hver fredag, indtil tyrkerne slipper Sverige ind i Nato. Løkke kan fremover udsende en ugentlig pressemeddelelse om, hvor meget han skammer sig.

Paludan optræder fuldstændigt åndssvagt. Her på Ekstra Bladet blev han på lederplads kaldt en nyttig idiot for den tyrkiske præsident Erdogan, og det er jeg enig i. Og han er måske også en nyttig idiot for russerne. Hans bogafbrændinger er meningsløse, for den tyrkiske lommediktator Erdogan bliver ikke blød i knæene af den slags. Tværtimod; nu kan han rigtigt profilere sig derhjemme på at være islams forkæmper mod de ugudelige svenskere, som tillader besudling af profeten.  

Annonce:

Nu sværger Erdogan nærmest på, at han aldrig nogensinde vil lukke Sverige ind i Nato. Og Sverige har stort behov for at komme med i Nato, for ingen ved, hvad galningene i Moskva finder på. For tiden kan man fodre svin med 'eksperter', der hævder, at Rusland aldrig kunne finde på at angribe Sverige, men for godt et år siden var de samme mennesker sikre på, at Rusland ikke kunne drømme om at invadere Ukraine. Og se nu ...

Jeg har ikke  løsningen. Men jeg er stensikker på, at Løkke ikke er en del af den. For det første ville Danmarks udenrigsminister få travlt, hvis han skulle skamme sig offentligt, hver gang en dansker gjorde noget dumt i udlandet. For det andet er det indlysende, at det eneste, der kan få Sverige hurtigt ind i Nato, er, at der bliver ro om sagen. Så den svenske regering skal tie stille med sine ynkelige beklagelser af, at forskellige mennesker gør brug af deres ytringsfrihed, om de så hænger Erdogan-dukker op eller brænder koraner af. Og den danske regering skal da tie bomstille.

Faktisk ville det være et godt råd til Sverige at studere, hvordan den danske Fogh-regering under vores egen tegning-krise lod munden løbe i et forgæves forsøg på at behage de vrede despoter i Mellemøsten. Derefter bør svenskerne gøre det modsatte af, hvad vi gjorde dengang.

Sverige skal nok komme med i Nato på et eller andet tidspunkt, for det er i Natos interesse, og da Tyrkiet jo er medlem af Nato, er det også i Tyrkiets interesse. Lommediktatoren i Ankara skal bare have lidt hjælp og lidt tid til at kravle ned fra det træ, han har sat sig i. Jo mere Løkke siger, jo længere tid vil det kræve. Jo mindre Løkke siger, jo bedre for alle. Med andre ord: Ti stille, Løkke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
198 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: