'DR: Et dansk kulturmord'

Følg Opinionen

Ahmad Mahmoud, maskinmester, forfatter og debattør, skriver om samfund og integration.

Vores nuværende regering mener ikke, at den danske kulturarv er vigtig nok til, at vi skal værne om den. Der skal gennemføres besparelser i DR for 420 millioner kroner på tre år og endnu en sparerunde venter om tre år.

For to år siden deltog jeg i en samtale mellem Ellen Trane Nørby og Bertel Haarder. Her sagde Bertel Haarder, at der er plads til forskellige kulturer i Danmark, men at den danske kultur skal stå stærkest. Jeg kan ikke være mere enig, og som en af frontfigurerne inden for integrationsdebatten, har jeg fra begyndelsen talt om at en styrkelse af den danske kulturarv også fremmer integrationen.

Derfor kan jeg ikke forstå, at den nuværende regering år efter år svinger med sparekniven, som en fundamentalistisk ISIS soldat, der løber amok ned af strøget.

Hvordan skal den danske kulturarv nogensinde kunne stå stærkt, hvis de politikere vi har valgt, ikke forstår vigtigheden af vores kultur.

Jeg trækker selv på smilebåndet, for det er i min verden mærkeligt, at jeg som førstegenerations dansker, er villig til at kæmpe mere for vores værdier og normer, end vores folkevalgte politikere.

Det kommer ikke bag på mig, at Dansk Folkeparti støtter den her form for kulturel slagtning. Selvom de alle år har forsøgt at tage patent på vores kulturarv, mener de, at DR er en rød bastion. Men skal politikere overhovedet gøres til smagsdommere?

Hvis vi ønsker at værne om de danske værdier og normer, bliver vi også nødt til at investere i de rammer og platforme, der gør dem tilgængelige for de danske borgere, i det her tilfælde DR.

Lars Løkke nævnte stolt i sin nytårstale, at han havde set Matador 25 gange. Jeg frygter nu, at mine børn aldrig nogensinde får muligheden for at se Matador, hvis vi fortsat peger på en regering, der ikke kan se værdien i landets kulturelle arv.

Det er på tide at vi som borgere, stiller krav til de folkevalgte politikere og forlanger, at de værner om det danske land og dets kultur.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
66 kommentarer
Vis kommentarer
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind