Hun er barnet i 'Kejserens nye klæder'

'I stedet for at lytte til den unge pige, der har gennemskuet de voksnes illusioner, er politiske partier som DF gået til angreb med perfide kommentar og hånende bemærkninger,' skriver Ahmad Mahmoud. Foto: Stine Tidsvilde
'I stedet for at lytte til den unge pige, der har gennemskuet de voksnes illusioner, er politiske partier som DF gået til angreb med perfide kommentar og hånende bemærkninger,' skriver Ahmad Mahmoud. Foto: Stine Tidsvilde

Ahmad Mahmoud, maskinmester, forfatter og debattør, skriver om samfund og integration.

Vi mennesker har desværre en sørgelig tendens til at blive ondsindet i vores mellemmenneskelige relationer, når vi oplever anderledeshed.

Det ser vi tydeligt, når den unge klimaforkæmper Greta Thunberg bliver mødt med skældsord som 'den syge svenske mongol'. Anderledeshed kan dog være kilden til forståelse og berigende udsyn, hvis vi tør at åbne døren og lytte.

Alt imens de fleste partier har sovet i timen, er ungdommen gået forrest for at redde miljøet og dermed hele verden. For hvad betyder vores liv, og er der nogen mening med livet, vores mål og drømme, hvis vi ikke passer på jorden?

Vi ser for første gang rekordhøj deltagelse ved europaparlamentsvalget.

Det er de unge, der har valgt at troppe op. De har i alt for mange år set forældregenerationen svigte os alle sammen med gentagende løfter om en bedre og mere blomstrende fremtid. Desværre er disse løfter svære at holde, når alle visioner og mål er funderet på størrelsen af pengepungen.

Med en præsident på den anden side af havet, der ønsker at puste liv i olie, kul og gas og trække USA fra global klimaaftale i stedet for at fremtidssikre. Og med politikere, eksperter og fremtrædende personer her i landet, der ikke har forstået alvoren, står Greta Thunbergs kritik tydeligere end nogensinde før.

For fire dage siden besøgte klimaaktivisten København, og hun talte direkte til overborgermester Frank Jensen. Her kritiserede hun den falske og sande virkelighed om vores mål for, at København skal være CO2-neutral i 2025. Når vi benytter ord som CO2-neutral, mens virkeligheden kommer til at være en helt anden, er det tydeligt, at de voksne er begyndt at opføre sig som kejseren i H.C. Andersens Eventyr om Kejserens ny klæder.

Vore politikere klæder sig med falske løfter og usynlige mål, der fordrejer virkeligheden for at skabe en falsk tryghedsfornemmelse.

I stedet for at lytte til den unge pige, der har gennemskuet de voksnes illusioner, er politiske partier som DF gået til angreb med perfide kommentar og hånende bemærkninger. Ja, de og mange andre har sovet i timen, og den lille pige bliver mål for deres egne fejl og manglende ansvar.

Ord og udtalelser som 'marionetdukke' og 'den tøs skulle passe sin skole' eller 'indlægges', alt efter hvad der er behov for, er ondsskabsfuldt og ækelt at se på. På trods af at den unge Greta er diagnosticeret med Aspergers Syndrom, anråber hun de ansvarlige. Men hvad siger det om os andre, der forsat ikke kan gennemskue Kejserens nye klæder, men lader os narre af de voksnes blændværk om en bedre fremtid?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
43 kommentarer
Vis kommentarer