#StemAntiracistisk

Alle skal kunne bidrage til vores vidunderlige demokrati, mener Ahmad Mahmoud. Foto: Ritzau Scanpix
Alle skal kunne bidrage til vores vidunderlige demokrati, mener Ahmad Mahmoud. Foto: Ritzau Scanpix

Ahmad Mahmoud, maskinmester, forfatter og debattør, skriver om samfund og integration.

Alle danskere er naturligvis ikke racister. Det er jeg den sidste, der påstår. Ikke desto mindre kan det enkelte menneske alligevel komme til at bidrage til en racistisk tone og samfundsmæssig adfærd, når han eller hun støtter et politisk parti med sådan en tilgang.

Vi bliver nødt til at være selvkritiske og vurdere, om de valg, vi foretager os uden racistiske bagtanker, alligevel eksplicit ender ud i et 'os og dem' blik. Det er derfor på tide, at vi bliver bevidste om, at vores stemme er med til at skabe fremtiden for det samfund, som vi alle sammen lever i.

Stemmer man på et parti, der fører en racistisk diskriminerende politik, er man ikke nødvendigvis racist. Man skal blot have for øje, at man har valgt at støtte et parti, der fører en sådan politik. På den måde er man bidragende til den racisme, ens medborgere bliver udsat for.

Da jeg skrev ‘Sort land’, valgte jeg at være hudløs ærlig omkring de udfordringer, der finder sted i visse miljøer. Udfordringer, som vi for enhver pris skal have løftet sløret for, hvis vi skal have en chance for at løse dem. Jeg havde en forestilling om og tillid til, at vores politikere forstod alvoren og ville tage ansvaret for at løse problemerne med en inkluderende og ligestillet tilgang til den enkelte borger. Her mener jeg især en forebyggende tilgang.

Desværre oplever jeg alt for ofte, at politikerne kun lytter efter med et halvt øre. Derfor kommer de til at skære alle over en kam, oprette straffezoner, stopprøver og straffe forældrene ved at trække i børnechecken. Hvor er værktøjerne, der skal hjælpe familierne ud af problemerne? Hvor er de tiltag, der skal ændre adfærden, så de kommende generationer kan bidrage til vores vidunderlige demokrati?

Vi har brug for, at alle danskere deltager.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
89 kommentarer
Vis kommentarer