De siger, de er gode mennesker

Nogen 'hylder multikulturalismen uden forbehold. Over en café latte på Østerbro sludrer man lidt om, hvor racistisk ordet 'ghetto' er,' skriver Ali Aminali. Her et billede fra ghettoen Vollsmose. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Nogen 'hylder multikulturalismen uden forbehold. Over en café latte på Østerbro sludrer man lidt om, hvor racistisk ordet 'ghetto' er,' skriver Ali Aminali. Her et billede fra ghettoen Vollsmose. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Følg Opinionen

Ali Aminali, radiovært og forfatter

Det har længe naget mig at se, hvordan veluddannede, lærde og ressourcestærke individer romantiserer, hvad multikulturalismen byder ind med.

De er ofte etniske danske og gør meget ud af at belære os andre danskere om, hvad godhed egentlig er. Det er dem, som skriger højt om en inhuman og racistisk udlændingepolitik. Det er dem, som pegede hånligt, da Mattias Tesfaye fik 'skældud' på europæisk plan, fordi han adresserede, den bekymring størstedelen af den danske og europæiske befolkning deler angående migration, integrationsproblemer og kulturkonflikter.

Og det er dem, som skammer sig over at være danske, fordi man vover at stille spørgsmålet: Skal flygtninge ikke hjem, når deres hjemland er sikker.

Jeg er sikker på, enhver ved, hvem jeg taler om. Men noget undrer mig ift. den her gruppe. Hvor meget går man op i, hvad os gennemsnitlige danskere - uanset etnicitet - slås med i hverdagene? Hvor meget ved de egentlig om de kultursammenstød, vi oplever i dagligdagen, på vores arbejdsplads, i vores skoler osv?

Jeg er ærlig talt i tvivl. Når man kigger på gruppen, så lægger man mærke til en tendens. Deres hverdag er langt væk fra det multikulturelle samfund, de indædt forsvar. De bor ikke i de socialt udsatte områder, de forsvarer. Deres børn går ikke på de skoler, hvor en stor procentdel af minoritetsetniske børn går. Faktisk så er det hele en smule mærkeligt.

De har ikke svært ved at råbe højt om inhuman udlændingepolitik. Men når man så spørger dem, om social kontrol, manglende ligestilling, manglende accept af homoseksualitet, inter-racisme blandt minoritetsetniske, så afviser de at svare, fordi de 'ikke ved nok om det'.

Tro på mig - jeg ved dette, fordi jeg har stået over for disse typer. Kender de egentligt til den minoritetsetniske pige, som bruger frikvarteret på skolen til at dække blå mærker på kroppen med make-up? Kender de til følelsen af at være fanget i et miljø, hvor æresbegreber, middelalderagtige værdier og religiøse idioter frarøver en retten til frihed?

Eller hvad med den almen etniske dansker, som skal forholde sig til, at deres barn bliver mobbet, fordi de spiser svinekød, at de føler sig utrygge i deres boligområde osv?

Næppe. Man kunne stille sig selv det spørgsmål, om denne gruppe af 'aktivister' har skabt positive resultater for dem, de råber højt om? Jeg er i tvivl. Det, de prioriterer, er at opdyrke deres egne egoer og social kapital. For mens vi almindelige borgere, der ikke har råd til at bo i de dyre lejligheder på Nørrebro, Østerbro, Århus osv. slås med de kultursammenstød, multikulturalismen medfører, så lever de langt væk i deres intellektuelle elfenbenstårn.

Og når de så gerne vil føle sig multikulturelle, så tager de ned til den lokale shawarmabar, bestiller en durum og skynder sig tilbage. Den tilgang, hvor man hylder multikulturalismen uden forbehold, hvor man mener, strukturel racisme er minoritetsborgeres største problem, hvor man over en café latte på Østerbro sludrer lidt om, hvor racistisk ordet 'ghetto' er.

Den tilgang gør lige præcis, at man taber de mest udsatte unge på gulvet. Samtidig ignorerer man den almene danskers bekymringer ift. multikulturalismen og migration. For det vigtigste for dem er at føle, de har gjort deres for at redde verden. Også hvis det skader mere end gavner.

Så et godt råd herfra: Når du ser denne gruppe råbe højt, så husk på, at det er et spil for galleriet. De er ligeglade med os, der faktisk lever med problemerne. De har det skønt, hvor de er. Segregeret fra os andre i et problemfrit liv uden multikulturalisme og kultursammenstød.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
243 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+