Annonce:
Annonce:

Det gør altså ondt

Ali synes politikerne svigter de danskere, der tilhører lavindkomstgruppen. Privatfoto
Ali synes politikerne svigter de danskere, der tilhører lavindkomstgruppen. Privatfoto
Annonce:
Følg Opinionen

Ali Aminali, radiovært og forfatter

Sig mig - er politikerne ligeglade med at familier lider under prisstigningerne?

Siden inflationen ramte Danmark og krigen i Ukraine var en realitet, så er priserne på el, benzin og mad steget og steget.

Grundene til de stigende priser, kender vi.

Siden april har vi danskere fået fortalt af vores politikere og kloge bankfolk på TV2 News, at inflation og krigen i Ukraine vil komme til at ramme os hårdt.

Det anfægter jeg ikke, for sandheden er som den bliver fremlagt.

Men det der undrer mig, er den manglende forståelse og respekt, når det kommer til den virkelighed familier rundt omkring i landet dagligt bliver ramt af. Lad os lige se på den virkelighed jeg taler om.

Vi står i en situation lige nu, hvor prisen på en liter benzin nærmest er over 19 kr. Ikke nok med det, så er madpriser steget så drastisk, at Netto har lanceret et slags prisstop initiativ, fordi de kan se at det står skidt til.

Annonce:

Jeg hører folk taler om, at det er billigere at spise fastfood, end at lave en omgang spaghetti med kødsovs. Hvis du ikke tror mig, så gå ned til din nærmeste fødevarebutik og se hvad 500 gram oksekød koster.

Lad mig hjælpe dig. Vi er nu næsten i gennemsnit over 47 kr. Det er blevet dyrt at være dansker - og kigger man fremad, kan man godt forestille sig at det bliver dyrere.

Lige nu sidder vores politikere og gør alt det de kan, for at 'frigøre' os fra russisk gas, og det ser ikke ud til, at krigen i Ukraine stopper foreløbig.

Kyndige folk forsøger at trøste os, men siger også, at det her kan ende med at virksomheder må stoppe produktionen. At væksten stopper og arbejdsløsheden stiger.

Det her er hverdag for de almene danskere, som i stedet for forståelse og eventuelle løsninger fra vores politikere, bliver mødt med 'vi skal stå sammen'.

Er det så godt nok? Er en varmecheck fint nok? Ærlig talt, det mener jeg ikke.

Annonce:

Jeg ved godt, at i en tid som denne, så handler det om at holde hovedet koldt som politiker og ikke kaste rundt med skatteydernes penge i et forsøg på at give danskerne lidt flere pengene mellem hænderne.

Men det her gør altså ondt - Især fordi det rammer visse grupper, som så hårdt kæmper for at få dagligdagen til at køre rundt.

Mens middelklassen strammer ballerne lidt sammen, så kæmper lavindkomstfamilierne for at kunne putte mad på bordet, for at have råd til at tage på arbejde og for at kunne betale de stigende elregninger.

Vi er derhenne, hvor mange lavindkomstfamilier må købe McD eller melde sig syge så de kan spare penge på mad og benzin. Og lad lige tage pensionister, kontanthjælp og dagpengemodtager med her.

Faktum er, at det her gør mere ondt end de fleste tror. Ved politikerne så godt dette?

Selvfølgelige gør det det. Og det er netop derfor, jeg er skuffet over, at man ikke viser mere respekt og tænker lidt ud af boksen. Ligesom politikere i Tyskland og Sverige gør, hvor man har sænket brændstof-afgiften.

Annonce:

Hvis det ikke er nu vi skal give lidt slip på afgifts- og skattepedalen, hvornår skulle vi så gøre det?

Kritikere vil sige: Ali, en fjernelse af afgifter resulterer i yderligere inflation, og hvad er der galt i at cykle på arbejde eller lade bilen stå.

Til dem vil jeg sige: Hvis du ikke kan forstå, at ikke alle kan tage metroen, købe oksekød til 47 kr eller lige punge 2000 kr mere ud, så de kan betale elregningen, så tror jeg du skal komme ud af din boble og acceptere, at ikke alle er så privilegeret som dig.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
388 kommentarer
Vis kommentarer
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: