Annonce:
Annonce:

'Er man racistisk, hvis...'

'Kære Sikandar Siddique: Hvis du mener, du har ret, hvorfor så ikke svare på mine spørgsmål,' spørger Ali Aminali her. Foto: Jens Dresling
'Kære Sikandar Siddique: Hvis du mener, du har ret, hvorfor så ikke svare på mine spørgsmål,' spørger Ali Aminali her. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Ali Aminali, radiovært og forfatter

Kære Sikandar Siddique: Hvis du mener, du har ret, hvorfor så ikke svare på mine spørgsmål ansigt til ansigt? 

'Racistisk politik'. Denne sætning bliver regelmæssigt anvendt af Fri Grønnes partileder Sikandar Siddique, som var det en form for 'chant', man udfører.

Han har stillet sig i spidsen for Frie Grønne og er udkåret af partikollega Uffe Elbæk til at være Danmarks Malcolm X. Og siden har Siddique gjort sit for at kæmpe for minoriteten og imod racismen. Det har jeg som en minoritetsetnisk dansker med flygtningebaggrund på sin vis respekt for, men der noget som ikke giver mening.

Annonce:

Lad os få noget på plads. Racisme findes i Danmark. Jeg har selv oplevet det. Både som barn, som teenager og som far til to drenge. Jeg har stået på gaden over for nynazisterne, da de marcherede i vores gader, jeg har oplevet at blive sorteret fra ved jobansøgninger, blevet råbt ad, spyttet efter, modtaget trusler, hån og har oplevet den yderste højrefløjs klovnebus kalde mig for alverdens ting.

Men den form for racisme og diskrimination Sikandar forsøger at male et dystert billede af, er virkelig svær at forholde sig til. Hvis man abonnerer på Sikandars forståelse af Danmark og danskerne, så falder man hurtigt ned i et ormehul, der snorrer en rundt, indtil man befinder sig i 1950'ernes Amerika, hvor Jim Crow-love satte dagsorden. En tid hvor segregation og apartheid decideret var skrevet ind i amerikanske love.

Det lyder hårdt, men ærlig talt så føles det, som om Sikandar befinder sig i den tid. Man må derfor stille nogle spørgsmål:

Annonce:

Er det racistisk politik, når man gerne ændrer på beboersammensætningen i et boligområde, hvor en stor procentdel minoritetsetniske nærmest lever i segregation fra resten af samfundet? Er jeg som minoritetsetnisk dansker med flygtningebaggrund racistisk, når jeg forsvarer ghettopakken? Er det racistisk, hvis man ikke vil acceptere kønsopdelt svømning (offentlig tilbud)?

Er man racistisk, hvis man kritiserer troende muslimer, der er imod homoseksuelle? Er man racist, hvis man mener, alle religioner skal tåle at at blive udsat for satire? Er det racisme, når somaliere bliver kaldt slaver af arabere? Er det racistisk, når en pakistaner, en araber, en tyrker osv. ikke vil gifte sig med etniske danskere? Kan minoritetsetniske være racister over for etniske danskere? Var særloven Ift. bosnierne og palæstinenserne også racistisk?

Og det allervigtigste: Hvis ja, hvad skal vi så gøre? 

Alt dette kræver svar. Jeg har selv inviteret Sikandar i studiet I mit tidligere program og mit nuværende Alis Fædreland, men den invitation, som har eksisteret i næsten 2 år, har Sikandar ikke ville tage imod. Hvorfor, tør jeg ikke sige. Nogle vil mene, det fordi han ikke kan bruge racisme-kortet over for mig,men det tror jeg ikke på.

Annonce:

I stedet har Sikandar haft travlt med at tordne mod alt og alle omkring ham på de platforme, han selv styrer. Nærmest lidt trump-agtigt. Som om alle partier ud over Fri Grønne værner om statsracisme. Hvor han har antydet, at muslimer behandles som andenrangsborgere, selvom Danmark er et af de lande, hvor muslimer nyder allermest religionsfrihed overhovedet. Eller antydet, at vi behandler ukrainske flygtninge bedre pga deres hudfarve. F.eks som da han for få dage siden i folketingssalens talerstol rev den ukrainske særlov over mens han sagde 'denne særlov er racistisk affald'.

Mange har sagt til mig, at det er ligemeget. At Frie Grønne står til 0.0 procent ,og mange, inklusive de minoritetsetniske, er trætte af hans splittende tilgang. Men jeg vil gerne forstå ham. Så Sikander - hvis du virkelig kæmper for 'os', så lad os gå ind i et studie, snup noget dialogkaffe og få nogle svar frem. Hvis du har ret, burde det være nemt for dig. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
401 kommentarer
Vis kommentarer
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: