100 sexpartnere er for mange

Anna Libak har med blandede følelser fulgt debatten om folketingskandidat for Venstre i København Anahita Malakians' nye kampagne på Facebook #Over10 og foreslår en helt ny kampagne: #1adgangen
Anna Libak har med blandede følelser fulgt debatten om folketingskandidat for Venstre i København Anahita Malakians' nye kampagne på Facebook #Over10 og foreslår en helt ny kampagne: #1adgangen

Anna Libak. Journalist og foredragsholder.

Der er få ting, der kan gøre en i dårligere humør end tanken om, hvor meget spændende sex, de andre har.

Det er derfor med blandede følelser, at jeg i BT har fulgt debatten om folketingskandidat for Venstre i København Anahita Malakians' nye kampagne på Facebook #Over10, der forsvarer kvinders ret til at have mange forskellige sexpartnere.

I forvejen er vi en del kvinder, der har følt os udenfor på grund af #MeToo-kampagnen, fordi der ikke er nogen, der har sexchikaneret os.

Nu kommer så #Over10 oveni, som yderligere vil udstille vores seksuelle tilbageståenhed, og jeg tror ikke, at jeg er den eneste, som føler mig udskammet.

Sagen er jo, at ikke alle har de samme muligheder for et omskifteligt sexliv. Mange har været gift i rigtig mange år, og har realistisk set ikke mulighed for at blive en del af den nye kampagne. Men det betyder ikke, at de ikke dyrker sex. Og derfor synes jeg, at kampagnen burde være tilrettelagt en måde, så der var en kvote 2-ordning, hvor man kunne få ganget sit uanseelige antal sexpartnere med varigheden af det enkelte forhold, opløftet i en potens, der blev afgjort af hyppigheden og kvaliteten.

Nu kan man selvfølgelig sige, at jeg som næsten 50-årig har nået en alder, hvor der ikke er nogen, der efterspørger min og min aldersgruppes betragtninger. Men jeg mener ærlig talt også, at det kan være svært for selv de unge piger at leve op til det pres, det er, at skulle finde tilstrækkeligt mange forskellige at gå i seng med. Specielt hvis de skal følge bannerførerens eksempel og finde hundrede.

Problemet er nemlig, at seksuel tiltrækning ikke er særlig demokratisk.

Desværre har det vist sig, at hvis det kun handler om sex, så vil folk som regel i seng med de samme få personer. Og selv om disse personer ofte vil være seksuelt meget aktive, fordi de vader i tilbud, så er der simpelthen grænser for, hvor mange de kan overkomme. De kan ikke påtage sig at bringe alle de mennesker, som vil i seng med dem, op på et passende antal scoringer. I virkelighedens verden betyder det, at en mindre del af alle mænd og alle kvinder har været i seng med overordentligt mange, mens de fleste andre går rundt og må nøjes med at drømme om at komme i seng med netop disse udvalgte.

Ja, og selv hvis det lykkes at score dem, som alle gerne vil have, så er det tit ikke nogen god oplevelse bagefter. Nettet flyder over af undersøgelser, der viser, at folk meget ofte – og kvinder ikke mindst – er tilbøjelige til at fortryde deres engangsknald. Særlig kvinder er nemlig slemme til at vælge sexpartnere, som de godt kan lide og gerne vil se igen og igen. De har begrænset forståelse for, at dem, de har været i seng med, har travlt med at bringe andre trængende kvinder op på et passende antal sengekammerater.

Jeg frygter altså, at Malakians' kampagne stik imod hensigten vil give en masse unge mennesker mindreværdskomplekser over al den sex med forskellige personer, som de har ikke udsigt til at få.

Som Venstres kandidat i Nordsjælland overvejer jeg derfor at starte kampagnen #1adgangen. Det vil også være en liberal kampagne, og derfor skal dem fra #Over10 vide, at de er hjerteligt velkomne den dag, de har lyst til at prøve noget nyt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
148 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.