Alle muslimer skal blive liberalister, ellers er vi på den

For nylig lod professor emeritus Uffe Østergaard i flere aviser forstå, at det er bedst, hvis herboende muslimer bliver lutheranere ligesom andre danskere.

Det har medført en vis forvirring. Ikke kun blandt muslimer. Der er nemlig også en del danskere, muligvis endda de fleste, som ikke aner, hvad en lutheraner er.

Jo, mange ved da godt, at det har noget med religion at gøre, og at Martin Luther var tysker. Men mange danskere kan ikke huske, hvornår de sidst var i kirke, og de har ikke lyst til at have en tysker til stamfar.

Så hvad er professorens problem?

Der er dog ingen grund til bekymring: For når man nærlæser Østergaards udtalelser, viser det sig, at han såmænd bare mener, at Luther var socialdemokrat. Og at det kunne være godt, hvis muslimerne blev socialdemokrater ligesom alle andre danskere. Lutheranere er nemlig ifølge professoren nogle, der elsker velfærdsstaten, deres arbejde samt at betale skat.

For nogle herboende muslimer vil det nok kun øge forvirringen.

I hvert fald hvis de følger med i den offentlige debat, hvor danskerne ikke bestiller andet andet end at brokke sig over netop det, de ifølge professoren skal forestille at elske.

Tag staten: Hver dag er medierne fyldt med historier om alle de opgaver, som staten forsømmer. De ældre får ikke skiftet ble, muslimerne bliver ikke integreret, og børnene lærer ikke nok i folkeskolen. Fortsæt selv - der er stort set aldrig nogen, der siger noget pænt om staten.

Men her må muslimer forstå, at det i virkeligheden dækker over forsmået kærlighed. For når det ikke falder danskere ind, at det også kunne være borgernes eget ansvar, om deres gamle mor eller far fik skiftet ble, at børnene fik lært at regne og stave, og at muslimerne blev integreret, så er det netop, fordi de håber og forventer sig alt af denne stat. Den er Gud.

Det samme gælder arbejdet: Alle klager over, at de har for travlt og har stress, uanset at arbejdsmarkedsforskere stædigt fastholder, at vi ikke arbejder mere end tidligere. Men det betyder ingenting, for det er netop pointen: Det gælder om at sige, at man arbejder døgnet rundt, fordi man elsker arbejdet så meget. Arbejdet er også Gud.

Tag så endelig skatten: Ifølge mange meningsmålinger ønsker danskerne slet ikke skatten sat ned, de elsker faktisk at betale skat. Og at der udføres sort arbejde på hvert gadehjørne, skal man ikke lade sig forstyrre af. For det gælder ikke nødvendigvis om at betale skat, men om at forsikre, at man helst vil have, at staten fordeler ens penge. Selvfølgelig kunne man nok selv finde ud af det, men naboen skal helt sikkert hjælpes. Desuden ville man jo ikke kunne brokke sig over staten konstant, hvis man betalte mindre i skat: Nu betaler man så meget, at man har ret til at skuffes over den dårlige service hver eneste dag. Skatten er også Gud.

Hvis nogen tænker, at det er godt nok mange guder, så tager de fejl: Det er en treenighed af Gud, Søn og Helligånd: Skatten, Arbejdet og Staten er et væsen og tre institutioner på samme tid.

Nu skal der nok være nogle muslimer, som vil tænke, at hvis det er sådan, det forholder sig, så er de faktisk allerede lutheranere. Uffe Østergård behøver ikke at bekymre sig.

For muslimerne kan sagtens finde ud af at forvente alt af staten og lade sig skuffe dagligt. De går også ind for et højere skattetryk, og de går ind for arbejde, og hvis det ikke er lykkedes for dem selv at skaffe sig et, så kan de i det mindste glæde sig over, at de holder rigtigt mange danskere i beskæftigelse.

Så hvad er egentlig problemet? Ja, det er naturligvis, at de alt for hurtigt er blevet socialdemokrater.

De fede ville være, hvis alle muslimer i stedet for lutheranere blev calvinister, hvormed jeg mener, at de i stedet for socialdemokrater blev liberalister og lærte at klare sig selv og holdt op med at håbe og forvente sig alt af staten, skattetrykket og jobcenteret. Det ville også betyde, at de straks holdt op med at brokke sig i misforstået solidaritet med resten af befolkningen, der har hyggebrok som nationalsport.

Men hov, så bliver de jo ikke danskere? Nej, men det er der heller ingen danskere, som i virkeligheden ønsker. Det har vi hverken råd eller tålmodighed til.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen