Jamen, så pas dog på os, Lars og Mette

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og skyggestatsminister Mette Frederiksen har fået en fælles slagsang. Den hedder ’Vi skal passe på Danmark’.

Det er sådan set rart nok, at de to politiske spidser synger duet med samme omkvæd. Jeg er bare ikke sikker på, at de gør sig klart, hvad der skal til, for at de kan passe på kongeriget. Både i form af politisk brutalitet og gennemtænkt velfærdsreduktion.

Vi står foran gigantiske udgifter til de mange tusinde fremmede, som reelt er indvandrere – selv om de kaldes flygtninge i deres første år i Danmark. Kontrolsystemets langsommelighed indebærer, at de bliver hængende. Deres asylansøgninger skal granskes her og om muligt i udlandet.

Regningen droppet

De mange, der ikke kan sendes retur, skal undervises, integreres, huses, underholdes. Den forbryderiske andel af dem skal strafforfølges. Dertil kommer udgifterne til de familiesammenføringer, danske politikere ikke i længden kan nægte indvandrere uden at kollidere med diverse traktater.

Kloge hoveder var for fire år siden i gang med at skrive regningen til danske skatteydere. Men opklaringsarbejdet blev standset brat af Helle Thorning Schmidts regime i 2011. Hun ønskede ikke en kortlægning af omkostningerne. Det nåede dog at slippe ud, at alene papirbehandling og modtagelse af indvandrerne skønnedes at løbe op i ti milliarder kr. Det var vel at mærke fire år, før folkevandringen fra Nordafrika tog fart.

En illusion

Rockwools Forskningsenhed skønner, at indvandrere, der har fået lov at være i Danmark, kostede skatteyderne over 16 mia. kr. i 2014. Til sammenligning var de samlede forsvarsudgifter 20 mia. kr.

Men bidrager de ikke positivt som nye skatteydere? Tja, den populære forestilling om, at flygtninge fra Syrien er vanvittigt højt uddannede mennesker, der glæder sig til at arbejde i Danmark, er noget af en illusion. Kun 10-15 pct. lever op til myten. Hvis en indvandret syrer sidder bag et taxirat, er det ikke, fordi han har tabt sin skalpel. Så er det, fordi rattet er hans bedste rekvisit.

Det er i øvrigt kun 53 pct. af efterkommermændene, som er i arbejde, mod 75 pct. af gammeldansker-mændene.

Regeringen enedes i denne måned med Enhedslisten og SF om at afsætte 2,5 mia. kr. til akut flygtningehåndtering. De to røde partier er med til at skaffe pengene ved at spare 1,5 milliard på udviklingsbistand.

Det dæmrer til venstre

Selv yderst til venstre dæmrer erkendelsen så småt om, at der skal sluges kameler, hvis regningerne for folkeinvasionen – netop fra kamelernes lande – skal kunne betales. Der jamres dog visse steder i godhedsindustrien om, at vi nu svigter især visse afrikanske regimer. Det er de hertuger, vi i årtier har proppet penge i som en slags erhvervsstøtte til Mercedes Benz’ limousinemodeller.

Mht. niveauet er der intet at være flov over. Danmark betaler stadig over 0,7 pct. af BNP til udviklingslande – langt mere end f. eks. USA. Det er da også er blevet regeringens mantra.

Det er næsten kun radikale politikere, som klager over beslutningen. Jeg synes, regeringen skal en oprette særlig ulandskonto, hvortil offervillige radikale kan indbetale frivillige bidrag. Evt. kan man genbruge den konto, der i sin tid blev åbnet til glæde for folk, der synes, de betaler for lidt i skat, herunder Helle Thorning og Stephen Kinnock. Så vidt vides er den nemlig aldrig blevet brugt.

Problemet består

Mange taler om flygtninge- og indvandrermasserne som et forbigående europæisk problem. Når nu blot vi får fordelt disse folk fra den anden side af Middelhavet blandt de 28 EU-medlemmer, skal alt nok blive godt.

Jeg tror, det er en farlig illusion. Marchen fra syd med kurs Europa tynder ikke ud. Nu er selv fromme svenske og stortudende norske ministre ude og forklare, hvordan de desværre er nødt til at begrænse folkevandringen – hvilket de for et halvt år siden kaldte racisme.

Det opklaringsarbejde, Helle T. standsede, bør den nye regering straks genoptage. Jeg er bange for, at fremtidens udgifter til både at standse og returnere – men ikke mindst integrere – millioner af lykkeriddere bliver gigantiske.

Vi har simpelt hen brug for nogle bud på, hvor pengene skal komme fra. Ingen tør foreslå skatteforhøjelser. Derfor: Hvad kan og vil vi undvære?

Hvordan passe på?

Hvordan har hr. Løkke og fru Frederiksen tænkt sig at indrette et Danmark, hvor der slet ikke bliver råd til det nuværende velfærdsniveau? Det er på tide at forberede nationen på nogle drabelige besparelser.

Helle T. fik stoppet regnestykket i 2011, mens folkevandringen var i sin vorden. Men problemet forsvandt ikke.

Nu vil vi meget gerne have nøje besked om, hvordan de to politiske spidser har tænkt sig at passe på Danmark og danskerne.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
21 kommentarer
Vis kommentarer