Den burde hedde Radio Tavs

Direktør Ann Lykke Davidsen, Radio Loud, er her fotograferet, før den nye DAB-kanal gik i luften, og man opdagede, at ingen gad lytte. Foto: Martin Sylvest/Ritzau/Scanpix
Direktør Ann Lykke Davidsen, Radio Loud, er her fotograferet, før den nye DAB-kanal gik i luften, og man opdagede, at ingen gad lytte. Foto: Martin Sylvest/Ritzau/Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

IKKE FÆRRE END 60 mennesker arbejder benhårdt døgnet rundt for at levere en radiokanal, som ingen lytter til. Navnet er Radio Loud, og du er lovligt undskyldt, hvis du ikke kender den, for det er der heller ikke andre, som gør.

DET ER UMIDDELBART ejendommeligt, for stationens beskrivelse af sig selv lyder: ’Hele Danmarks kultur- og taleradio’. Målgruppen er dog ikke hele Danmark – kun de unge.

De lytter imidlertid slet ikke til Loud. Danmarks samlede ungdom indgår nemlig i de nul procent, som nu i et halvt år har udgjort radioens konstante lyttertal, som simpelt hen ikke lader sig måle.

HOLD KÆFT, hvor jeg savner Radio24syv, som blev dømt til at afstå sendetilladelsen til Loud. Bl.a. fordi 24syv ansøgte om et budget for tre år på 280 mio. kr., mens Loud ville nøjes med 261 mio.

Et begreb som journalistisk talent indgik ikke i bureaukraternes konkurrencebetingelser. Derimod anede jeg tørvetrillernes infame glæde ved at aflive den frække københavnerradio til fordel for bondsk kedsomhed, som de vil kalde ansvarlighed.

DER ER IKKE længere nogen Lars Trier Mogensen til at riste borgerlige politikere i Det Røde Felt. Ingen Huxi Bach med Det Gode Gamle Folketing, hvor eks-politikere karsk takserede efterfølgerne. Heller ingen Bearnaise Er Dyrenes Konge med forfattersnak. Ingen Spørge-Jørgen med den selvoptagede krukke Leth for fuld udblæsning. Intet danmarksmesterskab i satire i form af Den Korte Radioavis. Ingen Zornigs Zone. Ingen Forfra med Michael Jeppesen, som også side for side udlagde Bibelen med det grufulde bagtæppe, som en opvækst i Jehovas Vidner udgør.

JO, VI GÅR GLIP af ikke så lidt kvalitetsradio, selv om enkelte af programmerne har søgt ly i andre mediehuse. Frekvenserne er bare ikke nemme at finde. I særdeleshed volder det altså den 15-32-årige målgruppe kvaler, skønt de er udset til at lytte til Radio Loud, som burde hedde Radio Tavs.

RADIO24SYVS FORSVINDEN har fået anden trist bivirkning: DR's Program 1 er på ny faldet I søvn. Mens 24syv fandtes som konkurrent, var det tydeligt, at P1 følte sig presset til at levere kvikkere programmer. Nu om dage er Esben Kjær ene blandt DR's tusinder af medarbejdere om at levere begavet, lynhurtig satire, nemlig lørdag formiddag i programmet 'Bagklog På P1'.

JAMEN, HAR VI da ikke også fået en Radio4? Jo, men den jammerkommode er slet ikke værd at trække ud.   

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
43 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen