Den dyrefri zoo

Trods en kostbar entre, var det ikke mange dyr, Bent Falbert og børnebørn fik øje på i Zoo: 'En enkelt panda forbarmede sig dog over os og kværnede en bambusgren, da vi længe havde ventet for at se, om den var i live.' Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix
Trods en kostbar entre, var det ikke mange dyr, Bent Falbert og børnebørn fik øje på i Zoo: 'En enkelt panda forbarmede sig dog over os og kværnede en bambusgren, da vi længe havde ventet for at se, om den var i live.' Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix
Følg Opinionen

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

59 KR. FOR EN HOTDOG. Sådan lyder et af de bedste tilbud i Københavns Zoologiske Have. Man kan også få en is på pind for 45 kr. Man kan i det hele taget købe alverdens slik og fast food i stribevis af boder, som flankerer stierne gennem Zoo.

DET VAR ET STØRRE problem at finde de vilde dyr, som enten skjulte sig bag en træstamme eller helt manglede. Tomme bure er der nemlig mange af i Zoo. Jeg var der med to børnebørn 1. maj, og det slog mig, at dyrene måske strejkede i anledning af kampdagen.

MAN KUNNE ellers godt forvente at se nogle levende dyr i betragtning af, at to voksne og to børn kommer af med 940 kr. allerede ved indgangen, hvis børnene skal have et årskort til 270 kr., mens vi voksne køber engangsbillet grundet usikkerhed om fremtidige besøg. Årskort til voksne sælges ellers til favørprisen 470 kr., men i så fald begynder besøget med en regning på 1.480 kr. 

SÅLEDES LÆNSET ledte vi febrilsk efter vilde dyr. Det var en kompliceret jagt, for mange af dem gemte sig bag døre med skilte, som forbød adgang grundet coronafare. Det rejste spørgsmålet: Kan man smitte en abe? Og kan en abe smitte et menneske? Hvis man har råd, kan man holde sig på den sikre side ved at fiske teddybjørne i en automat.

FRASET EN NÆSTEN skjult tiger og en leopard med sovesyge bød Zoo ikke på farlige dyr, som børn så gerne vil se. En enkelt panda forbarmede sig dog over os og kværnede en bambusgren, da vi længe havde ventet for at se, om den var i live.

NÆ, LEVENDE DYR er der ikke mange af. Derimod er Zoo proppet med en række gigantiske døde dyr, nemlig dinosaur-kopier i plastik, hvoraf enkelte er monteret med en hale, som vinker hjælp af en elmotor.

Stedets zoologer demonstrerer humoristisk sans ved at placere skilte ved øglerne med teksten ’Må gerne fodres.’  Sådan står der ved samtlige dinosaurer og på hver eneste affaldsbeholder, så man kan ikke sige, at dette folkefærd har udtømt muligheden for at variere deres sprudlende humør. Man kan kalde det dyrepasserhumor.

FØR I TIDEN var det en attraktion at se dyrene blive fodret. Nu er der fortrinsvis tale om at se mennesker fodre hinanden. Og børnene? Jo, ifølge dem var legepladsen det sjoveste.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
32 kommentarer
Vis kommentarer
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind