Falbert om socialdemokratisk netavis: Jeg vil foreslå et nyt navn

Menige medlemmer af Socialdemokratiet har fået besked på, at de skal holde sig til partiorganet Pio. (Foto: Mads Claus Rasmussen)
Menige medlemmer af Socialdemokratiet har fået besked på, at de skal holde sig til partiorganet Pio. (Foto: Mads Claus Rasmussen)

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

DET ER SØRME IKKE NEMT for pressen at være den socialdemokratiske ledelse tilpas. Partiets gruppeformand Henrik Sass Larsen har tidligere straffet medierne ved kun at ville afgive sine kløgtige offentlige udtalelser hver tredje måned.

Vi er simpelt hen ikke tilstrækkeligt høflige til, at han vil have med os at gøre. Det gik allerede galt for pressen, da vi skrev upassende om Sass Larsens nære forhold til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben og deres sumpede miljø i Køge. En forbindelse, der fik partiformand Helle Thorning-Schmidt til at droppe ham som ministeremne.

NU ER DEN GAL MED OS IGEN. Socialdemokratiets ledelse har sat partisekretær Jan Juul Christensen til at sende alle partiets medlemmer en mail, hvori han advarer dem mod at tro, hvad de kan læse i borgerlige aviser, tv og radio.

Pressen er ligesom regeringen ude på at smadre velfærdsstaten og sætte skatten ned. Dén slags ondskabsfulde fælder må medlemmerne endelig ikke falde i ved at stole på borgerlige medier. Men hvordan skal partigængerne så få at vide, hvad der foregår?

PARTISEKRETÆR CHRISTENSEN serverer selv løsningen på informationsproblemet: S-medlemmer skal ganske enkelt holde sig informeret ved udelukkende at læse Netavisen Pio.

Den bringer nemlig ’journalistik, kommentarer og analyser på højt niveau’, skriver partisekretæren. Pio er ene om at give en sandfærdig fremstilling af det politiske liv.

NETAVISEN PIO er opkaldt efter Louis Pio, grundlægger af arbejderbevægelsen. Den er det eneste, der er tilbage af socialdemokratiske medier. Partiet har aldrig været i stand til at få dagblade til at løbe rundt, skønt hundreder af millioner af kroner blev overført til A-pressen via faglige tvangskontingenter.

ALLE ANDRE end partisekretær Christensen opfatter Pio som organ for Socialdemokratiet – båret af alt andet end forsøg på at være objektiv. Chefredaktøren hedder eksempelvis Jens Jonatan Steen og er opstillet som folketingskandidat i Fredericia. Men det hindrer ham ikke i at forsætte som fuldstændig uafhængig leder af mediet.

Bladbestyrelsens formand, Peter Strauss Jørgensen, vil ’ikke afholde nogen fra at søge politiske embeder’. Han har selv været særlig rådgiver for Henrik Sass Larsen, og to medarbejdere i Pios redaktion er rykket over i selve partiets presseafdeling.

MEN MEDLEMMERNE kan være trygge, forsikrer partisekretæren: Formålet med Pio er at levere alsidighed og mangfoldighed ’på et demokratisk, socialistisk grundlag’.

Det ligger fast, at Pio er ’uafhængig af organisationer og partipolitik’. Det modtager ganske vist millioner i støtte fra en række fagforbund plus LO, der nu hedder FH , Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Men netavisen er fuldstændig objektiv, sanddru, uafhængig af alt i denne verden. Hvis mediet på et tidspunkt får behov for et nyt navn, vil jeg foreslå Pravda. De betyder Sandheden.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
22 kommentarer
Vis kommentarer