Glideren Mogens Jensen

'Mogens Jensen tilhører den store gruppe politikere, man kan kalde gliderne. Han er en variant af admiralen i operetten 'Pinafore',' skriver Bent Falbert. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
'Mogens Jensen tilhører den store gruppe politikere, man kan kalde gliderne. Han er en variant af admiralen i operetten 'Pinafore',' skriver Bent Falbert. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

MOGENS JENSENS LOVLØSE onemanshow i Christiansborg-revyen minder mig af flere grunde om, at det hyppigst forekommende fænomen i dansk politik er dumhed. 

LÆNGE INDEN han blev minister i den sammenskrabede rodebutik med fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, skrev jeg engang, at han sled mere med bagdelen på teatrenes plyssæder, end han anvendte sin øverste etage. Førstnævnte sted var der ligesom mere at tage af. 

Det var dengang, Mogens Jensen lod sig se ved flest mulige premierer i håb om at blive kulturminister. Men danske statsministre går ikke i teatret for at spejde efter ministertalenter. Han drev det aldrig til mere end kultur- og medieordfører med særlig hang til at værne Danmarks Socialdemokratiske Radio imod nedskæringer.     

I STEDET udviklede Jensen sig til minkenes massemorder - men uden lovpligtig licens til at dræbe. Enhver kan glemme noget, men hans hukommelse er påfaldende tom, hvad angår mink-gate. 

Det må være grunden til, at han - uanset sit uforståelige vrøvl - i fuld alvor kan få sig selv til at sige i Folketinget: 'Jeg har talt sandt under hele dette forløb.' 

I SÅ FALD er Mogens Jensen god til at gradbøje sandheden, for han har modsagt sig selv flere gange under minkskandalen. Sært nok har ingen spurgt ham, om ikke det hører til en ministers almenviden, at større reguleringer af samfundet kræver lovændringer.  

MOGENS JENSEN tilhører den store gruppe politikere, man kan kalde gliderne. Han er en variant af admiralen i operetten 'Pinafore'. En evneløs mand, der stilfærdigt glider med strømmen til stadig finere positioner. En mand, der aldrig (før nu!) har præsteret noget mindeværdigt i sine 57 år. Folk på gaden kan dog muligvis huske, at han brillerede ved som første ministergerning at tage på en vinrejse til Barolo i Italien i stedet for at deltage i et EU-ministerrådsmøde.  

PÅ ÉT FELT er han uovertruffen, nemlig til at parodiere sin gamle chef, Poul Nyrup Rasmussen. Mogens Jensen kan præcist plagiere Nyrups stemme, tonefald og sære kast med hovedet. Den fhv. statsministers politiske evner har han derimod ikke tilegnet sig.  

MOGENS JENSENS professionelle baggrund ligner de øvrige ministres: ansat i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og LO, indtil han i 2007 sneg sig ind i Folketinget på stemmer fra Vestjylland.  

Ligesom det store flertal af ministerkollegerne har han aldrig arbejdet én time i erhvervslivet. Det er dog ikke sket tidligere, at han ligefrem har præsteret at destruere en hel branche. 

Men omsider er der noget at huske ham for: Denne gang gled han i minkene. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
44 kommentarer
Vis kommentarer