Jeg holder med Smadremanden

'De seksuelle minoriteter har altid været sarte over at blive fremstillet humoristisk. Men nu er de helt tossede,' skriver Bent Falbert om, at LGBT-talsmand, der erklærer sig krænket over den fiktive figur Smadremanden fra Cirkus Nemo. Foto: Steen Brogaard
'De seksuelle minoriteter har altid været sarte over at blive fremstillet humoristisk. Men nu er de helt tossede,' skriver Bent Falbert om, at LGBT-talsmand, der erklærer sig krænket over den fiktive figur Smadremanden fra Cirkus Nemo. Foto: Steen Brogaard

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

DER ER DÆLME lavt til loftet i Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske, som nu om dage naturligvis hedder noget engelsk: LGBT, hvilket er en forkortelse af Lesbian, Gay, Bisexual and Transperson. (Damerne kommer trods alt først.)

De seksuelle minoriteter har altid været sarte over at blive fremstillet humoristisk. Men nu er de helt tossede. Lars Henriksen, talsmand for årets netop overståede Copenhagen Pride, stabler sig op og protesterer mod Smadremanden – af alle i verden!

JEG TROR, de færreste havde øjnet dén mulighed for at føle sig krænket. Men den er god nok. Paradens talsmand føler sig latterliggjort af komikeren Søren Østergaards figur Smadremanden i Zirkus Nemo!

Smadremanden skælder f.eks. ud over, at dele af cirkuspublikummet er ankommet i ’bøsse-homo-autocampere’ frem for på knallert.

DEN SPROGBRUG vil talsmand Henriksen ikke finde sig i. På Facebook og i Berlingeren protesterer han med arme og ben imod, at hans homoseksualitet bliver brugt til ’noget dårligt’. Han forlanger, at gloser som ’bøsse’ og ’homo’ udelukkende bliver anvendt til at betegne ’noget positivt’. Den sarte mand bliver ligefrem såret, hvis der gøres grin med folk med en anderledes seksualitet.  

KOMIKKEN BLIVER FULDKOMMEN, når Lars Henriksen kommer for skade at røbe, at han slet ikke har set Zirkus Nemo-forestillingen! Parade-talsmanden aner derfor ikke, at Smadremanden er en satirisk parodi på den type mandfolk, der vulgært sviner andre til iført netundertrøje og en lille bagskid.

HENRIKSEN VIL HAVE, at satire skal være ’fornuftig og respektfuld’. Han fatter ikke, at ægte satire er alt det modsatte. Og slet ikke den rundbordssamtale, som talsmanden vil degradere nummeret til.

Det er den fordomsfulde Kasket-Karl, der bliver gjort til grin af Søren Østergaards Smadremand. Nemlig den fordomsfulde mandetype – ikke bøsserne eller de øvrige seksuelle varianter i Henriksens parade.

DENNE SAMMENHÆNG ville gå op for paradetalsmanden, hvis han gjorde sig den ulejlighed at gå i Zirkus Nemo, inden han skælder ud.

Må vi lige have lov – tak – fortsat at gøre grin med hvem som helst, uden at spørge de involverede om tilladelse?

Jeg holder kort sagt med Smadremanden. Osse hundrede og tyve procent. Kraftedeme.

Eller som Amalie siger: Vi er Kop og Kande….

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
44 kommentarer
Vis kommentarer