Ligestilling på lavt plan

Trine Bramsen er ligestillingsminister samt 'Danmarks førende medaljehåb i disciplinen flest fejltagelser i timen,' mener Bent Falbert. Foto: Jens Dresling
Trine Bramsen er ligestillingsminister samt 'Danmarks førende medaljehåb i disciplinen flest fejltagelser i timen,' mener Bent Falbert. Foto: Jens Dresling
Følg Opinionen

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

’DER OPSTÅR først ligestilling, når der udnævnes lige så mange middelmådige kvinder som mænd til topposter,' sagde den franske forfatter og filosof Simone de Beauvoir. Man skulle tro, at Mette Frederiksen har antaget dette synspunkt som sit ledende princip – også når det gælder kvaliteten af hendes egne beslutninger.

Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen er et træffende eksempel. Hun er netop belønnet med en bonus på 125.000 kr. oven i sin gage på 2.782.000 kr. – en million mere, end statsministeren får. Det har dermed i den grad betalt sig for regeringens topembedsmand at føre an i den mordkommando, som lovløst udryddede den danske bestand af mink.  

MIDDELMÅDIGHEDEN – for ikke at skrive: det fuldstændige fravær af politisk gehør – genfindes hos Trine Bramsen, som er Danmarks førende medaljehåb i disciplinen flest fejltagelser i timen.

Pladsen tillader ikke en opregning af hendes fadæser, der strækker sig fra lukkede øjne, mens chefer i forsvaret berigede sig på skatteydernes regning – og til den allerede historiske og forkludrede jagt på den fængslede chef for Forsvarets Efterretningsvæsen, Lars Findsen

Mette F har nu reddet Trine B over i Transportministeriet med sidetjans som minister for ligestilling. Se, her er det, jeg aner statsministerens antagelse af Simone de Beauvoirs motto som sit eget.  

SAMTIDIG går Mette Frederiksen rundt og siger mærkelige ting om farverne. Før var hun rød, inden hun blev grøn. Nu erklærer hun sig grøn, inden hun er rød. Hun praler også med, at siden hun var barn, har hun hellere villet købe regnskov end makeup.

Jeg nænner ikke at skrive, at man slet ikke kunne købe regnskovscertifikater, da hun var barn. Faktisk ved jeg knapt, hvordan man skal taksere sådan en udtalelse af landets statsminister. Måske kan man finde forklaringen hos hjerneforskeren Christina Kruse, som forleden sagde, at tidlige tegn på alderdomssvækkelse kan være langsomhed, mistet overblik og et fattigere sprog.

MEGET TYDER i hvert fald på, at Mette Frederiksen ikke har tilegnet sig lektien fra alle sine fejltagelser. Skønt hun hele tiden blander sig i administrative beslutninger, går det galt gang på gang. Senest har regeringen købt corona-testsæt for knap en milliard kroner hos et mystisk firma, der ikke er godkendt til medicinalhandel. På skatteområdet styrer regeringen mod nyt kaos med ejendomsvurderingerne.

Jo, der er nok at tage fat på for en statsminister med hang til at stikke næsen i alt muligt. Måske skulle hun lytte til Simone de Beauvoir og ansætte nogle flere middelmådige kvinder. Man kunne kalde det ligestilling på et lavere plan.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
263 kommentarer
Vis kommentarer
Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind