Må parkering koste 12.516 kr.? 

I Ørestaden koster et års parkeringslicens 12.516 kr. I resten af Københavns kommune kan man slippe med helt ned til 100 kr. årligt. En retssag er gået i gang. Foto Alexander Klug
I Ørestaden koster et års parkeringslicens 12.516 kr. I resten af Københavns kommune kan man slippe med helt ned til 100 kr. årligt. En retssag er gået i gang. Foto Alexander Klug
Følg Opinionen

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

I ØRESTADEN koster et års parkeringslicens 12.516 kr. I resten af Københavns kommune kan man slippe med helt ned til 100 kr. årligt. Repræsentanter for den ny bydels 15.500 beboere har fået nok. Fire kvinder krævede mandag retfærdighed i Københavns byret.

Bakket op af den lokale parkeringsforening med 79-årige Kirsten Lindberg Andersen i spidsen har de fået fri proces. Sagen føres af Carlo Siebert og Ole Liedke, der kendes som Ekstra Bladets faste advokater. Avisen er dog ikke part i sagen.

DET OFFENTLIGE har sat tre advokater til at slås for at bevare den uretfærdige forskelsbehandling: Foretagendet By og Havn, Indenrigsministeriet og Københavns kommune.

Kommunens advokat, Anne Sophie Vilsbøll, taler som Gudenåen: pludrende, endeløst og søvndyssende. Igen og igen forklarede hun i retten, at Ørestadens bilister ikke bliver forskelsbehandlet, selv om de betaler over 12.000 kr. mere end visse andre københavnere. Det føles bare sådan!

Hun krævede sagen afvist, hvilet dommer Kim Gabriel dog ikke svarede på.

DANSK RETS lighedsgrundsætning om at behandle alle ens kan ikke bruges til at skabe lighed på parkeringsområdet, pludrede den talende å. For By og Havn, der flår bilisterne, er et privat firma, som selv bestemmer taksterne.

Det mærkelige er blot, at parkeringsforetagendets bestyrelse består af fire kommunale repræsentanter plus to statslige og to medarbejdere. Det må være Danmarks eneste private firma uden et privat bestyrelsesmedlem.

Til gengæld ejes 95 pct. af parkeringsgesjæften af kommunen og 5 pct. af staten. Alt sammen meget, meget privat….

PARKERINGS-PROTESTANTERNES advokat, Carlo Siebert, procederede på, at lovgivningen ikke rummer ét ord om, hvordan taksterne skal fastsættes. Han mener, at den voldsomme forskelsbehandling af Ørestadens bilister er ulovlig.

Forestillingen fortsætter fredag i retssal 27. Nogen bør minde advokat Vilsbøll om, at hun har talt.      

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
112 kommentarer
Vis kommentarer
'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind