Mette F. går fint sammen med morfin

'Jeg synes nu, hun er pisse irriterende (undskyld mit franske) med sin småtruende omsorg for nationen. Som min nabo siger: ’Jeg vil indtrængende frabede mig at blive ’passet på’ af Mette Frederiksen’,' skriver Bent Falbert. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
'Jeg synes nu, hun er pisse irriterende (undskyld mit franske) med sin småtruende omsorg for nationen. Som min nabo siger: ’Jeg vil indtrængende frabede mig at blive ’passet på’ af Mette Frederiksen’,' skriver Bent Falbert. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

EN VELLYKKET MEN STOR operation har i en måneds tid gjort mig til passiv tilskuer til livets gang i Dannevang. Det show var der ikke meget nyt i – fraset den sælsomme pest. I samme periode udsendte stats-tv Matador for 27. gang. Som en tryghedsskabende foranstaltning, går jeg ud fra. Alt skal blive, som det var.

Jeg kan oplyse, at tv-serien går fint sammen med morfin. Man kan sagtens følge med.

DEN ENESTE daglige nyhed i perioden var optællingen af ofre for corona-epidemien - ledsaget af statsminister Mette Frederiksens triste pressemøder, hvor hun sagde det samme hver gang. Hvorefter hun bad skiftende ministre og embedsmænd gentage, hvad hun lige havde sagt. Igen dejligt langsomt for en morfinist. Inklusive hele og halve løgne om det manglende beredskab. 

Jeg ser, at hendes mange repriser - som tv-kanalerne dækker hvert sekund af -  sluger en masse gallupstemmer for tiden. Jeg synes nu, hun er pisse irriterende (undskyld mit franske) med sin småtruende omsorg for nationen. Som min nabo siger: ’Jeg vil indtrængende frabede mig at blive ’passet på’ af Mette Frederiksen.’

MÅNEDENS ANDEN BEGIVENHED – 75-året for Danmarks befrielse - blev fejret med de sædvanlige gamle filmstumper og endeløs gentagelse af frihedsbudskabet fra London. Det kan åbenbart ikke være anderledes.

Det kan den årlige artikel fra hjemmeværnets ret nye kommitterede, Søren Espersen, MF, heller ikke. Traditionen tro hidser DF-manden sig op i Berlingeren over, at SR-regeringen overgav Danmark uden kamp i 1940. De 23 danske soldater, der mistede livet, ventede endda med at gøre det til opstanden i august 1943. Hensynsløst over for Sørens patriotiske hjemmeværnsfølelser.  

KRIGERISKE ESPERSEN, der får 400.000 kr. fra Hjemmeværnet oven i folketingsvederlaget på 640.000, synes det er flovt, at regeringen ikke 9. april 1940 kommanderede nogle flere soldater ud i selvmordsaktioner mod tyskerne. Espersen vil have Mette Frederiksens regering til at undskylde det begrænsede tab af menneskeliv, skønt hun er født tre generationer efter besættelsen.

Han oplyser ikke, hvor mange medlemmer af sin egen familie, han ville have fundet det rimeligt at sende i døden 9. april 1940, hvis han havde haft magt til det. Men som noget nyt optræder Morten Messerschmidt som medforfatter til artiklen, så vi kan vel vente på noget kontrafaktisk historieskrivning næste år. Hvad med at forlange undskyldning til briterne for Svend Tveskægs hærgen i 900-tallet?

DEN TREDJE BEGIVENHED, som trængte gennem morfintågen, er den økonomiske krise, som flyder af corona. En kostbar affære på alle måder. Og selv om det er forbudt at sige det: En trættende sag at få i masken døgnet rundt i alle medier.

TILBAGE ER min dybe undren over, at oppositionens og Venstres såkaldte leder, Jakob Elleman-Jensen, virker mentalt neddykket. Med det antal milliarder, regeringen fyrer af, burde der være nok at holde øje med.

Hertil kommer de demokratiske frihedsrettigheder, som udhules hver uge. En oplagt protestopgave for en liberal leder, der bilder sig ind, at han skal være statsminister. Men nej. Unge Ellemann, der var så skarp som politisk ordfører, står gang på gang og væver i stedet for at tage fru Frederiksen i forhør.    

DET ER SÅ TRØSTESLØST, at det er lige før, jeg fristes af en ekstra dosis morfin, selv om jeg for længst er oven senge.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
45 kommentarer
Vis kommentarer