Mette mig Mette

'Når jeg tænker på den omfattende afskaffelse af borgernes frihedsrettigheder, er det ubegribeligt, at fru Frederiksen er sluppet afsted med den uden hverken borgerlig eller socialistisk protest af betydning,' skriver Bent Falbert, der gerne ser et opgør med Mette Frederiksens 'stigende magtfuldkommenhed'. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
'Når jeg tænker på den omfattende afskaffelse af borgernes frihedsrettigheder, er det ubegribeligt, at fru Frederiksen er sluppet afsted med den uden hverken borgerlig eller socialistisk protest af betydning,' skriver Bent Falbert, der gerne ser et opgør med Mette Frederiksens 'stigende magtfuldkommenhed'. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

JAMEN DET ER DOG ganske utroligt, som verden folder sig artigt efter Mette Frederiksen og hendes førende spindoktor, Martin Rossens,ønsker. I meningsmålingerne har hun opbakning fra 70 pct. af vælgerne. 

JEG FORSTÅR sådan set den anerkendelse, som strømmer den uheldigt klædte forstadshusmor fra Ballerup i møde, når hun stabler sig op med drastiske kriseindgreb på begge statslige tv-kanaler, hvor hun bestiller tid, som det passer hende.  

Først skal vi høre hendes egen udlægning af nødvendige påbud og forbud. Dernæst kommanderer hun ministre og ledende embedsmænd til at gentage smøren, så seerne lærer den udenad. Alt det med, at vi skal 'passe på' hinanden. Og alt det med, at det er ligegyldigt, hvor mange milliarder det koster at sætte Danmark i stå. Hvem tør? Mette tør! 

DER ER TALE OM, at en forførende og forbavsende beslutsomhed siver fra skærmen ud til masserne. Det forbløffende er, at protesten er så lavmælt. Den såkaldte oppositionsleder Jakob Ellemann Jensen har det med at forsvinde i mængden af umælende får til højre for regeringen.   

De lider alle sammen af skræk for at blive hængt ud for at slå syge ihjel.     

TAG BARE den selvfølge hvormed regeringen sendte hundrede tusinder af offentligt ansatte hjem med fuld løn, mens privatansatte - hvis skat finansierer hele driften af Danmark- blev henvist til at søge delvis lønkompensation, som mange ikke har set noget til endnu. Det misforhold er der intet mærkeligt ved, kan jeg forstå ... 

Eller tag den kostbare lukning af grænserne. Den blev løgnagtig fremstillet af statsministeren som et forslag fra 'myndighederne' - et stærkt misbrugt begreb. Sådan har mange små og store løgne fået lov at passere. 

MANGE MEDIER har efter min mening svigtet deres kontrolfunktion.  

Når jeg tænker på den omfattende afskaffelse af borgernes frihedsrettigheder, er det ubegribeligt, at fru Frederiksen er sluppet afsted med den uden hverken borgerlig eller socialistisk protest af betydning. I gamle dage havde vi i det mindste venstresocialisten Preben Wilhjelm til at råbe højt, når højrefløjen og socialdemokraterne svigtede som politisk kontrollant. 

VÆRST ER SVIGTET SET i statens to tv-stationer. Store dele af Danmarks Radios samfundsdækning blev direkte lukket ned efter ordre fra Statsministeriet. Et horribelt og ulovligt indgreb i ytringsfriheden.  

TV-AVISEN fik lov at bestå. Men kastreret så den ofte ud. Et træffende eksempel er den velfriserede og altid smilende Kåre Quist, der var en skarp samfundskritiker i sine år på Ekstra Bladet. Nu slår han som vært i TVA løbende sine egne rekorder i disciplinen kryberi for magten. 

Man mærker hans betagelse af situationen, når han interviewer statsministen i TV-avisstudiet, hvor hun får taletid ubeskåret. Kåre kunne lige så godt spørge: Er der ellers noget, du har lyst til at sige til vælgerne her i statsfjernsyn nr. 1, kære Mette?      

DET FORLYDER, at Mette Frederiksen også optræder med stigende arrogance i Statsministeriet, hvor hun herser med de ansatte og ikke engang kan opføre sig ordentlig over for de sikkerhedsfolk, der vogter hendes liv.  

Engang talte man om, at sådan kan det gå, når skidt kommer til ære. Jeg ville såmænd bare ønske et opgør med statsministerens stigende politiske magtfuldkommenhed. Altså, at de dele af det demokratiske apparat, som Mette Frederiksen ikke bør styre, begynder at fungere selvstændigt.    

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
100 kommentarer
Vis kommentarer