Mette tror, hun ejer mine penge

'Det er skruptosset, at Mette Frederiksen hele tiden taler om folk i 60erne som ’nedslidte’. Det kan hun selv være,' skriver Bent Falbert.
'Det er skruptosset, at Mette Frederiksen hele tiden taler om folk i 60erne som ’nedslidte’. Det kan hun selv være,' skriver Bent Falbert.

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

VALGKAMPEN er blevet en besynderlig auktion: Hvilket parti kan præstere det højeste bud på, hvor mange milliarder der skal beslaglægges til uspecificeret ’velfærd’?  

FOR TIDEN FØRER Mette Frederiksen, som vil bruge 37 milliarder. Hun taler om pengene, som om det er hendes. Det værste, hun kan forestille sig, er skattelettelser. Hun skænker det ikke en tanke, at skattelettelser bare betyder, at vi skatteydere får lov at beholde en smule flere af de penge, vi selv har tjent. Fru Frederiksen får det til at lyde, som om hun har fundet en skatkiste, hun kan tømme, som det passer hende.

FØRST VIL HUN UDDELE 27,8 milliarder fra det såkaldte råderum til børn, ældre og sundhed frem til 2025. Oven i vil hun lægge ti milliarder, som skal skaffes på ’anden vis’. Det fremgår ikke, om det skal være i form af besparelser eller skattestigninger. Men det er grisens egen hale, hun vil fodre den med, for hun har ingen hemmelig pengeboks at tappe pengene fra.

JEG ER DØDTRÆT af at høre om, hvor dyr den ’voksende ældrebyrde’ bliver. Det ville være mere relevant at tale om politikerbyrden, sådan som de rager til sig både før og efter pensionsalderen.

Fra 2008 til 2018 er antallet af danskere over 65 år vokset fra 15 til 20 pct. af befolkningen, oplyser Sundhedsministeriet. Vi på over 70 er på de samme otte år vokset til godt 800.000 mennesker. Men det betyder ikke, at vi alle tynger yngre årgange ti jorden med alderdomselendighed. 70 pct. af folk over 75 har det fint og mener selv, at de sagtens både kan klare sig selv og give et nap med forskelligt arbejde, lønnet eller frivilligt.

VIST ER DER ÆLDRE, som kræver plejehjemspladser, men det er skruptosset, at Mette Frederiksen hele tiden taler om folk i 60erne som ’nedslidte’. Det kan hun selv være.

Med den indsamling af stemmer, hun har gang i landet over med sin rosenuddeling, er det pinligt, at hun ikke har opdaget, hvor mange selvhjulpne ældre, der fortsat yder en arbejdsindsats. Vi frabeder os at blive placeret i hendes fordrejede virkelighedsopfattelse som hjælpeløse nedslidte. Dét er kun en minoritet.

HVIS HUN I STEDET FOR at klientgøre ældre ville fremme deres interesse for at give et nap i arbejdslivet, skulle hun hellere tilbyde et nedslag i deres indkomstskat.

Men tanken om at lade ældre beholde lidt mere af deres indkomst ligger langt fra Mette Frederiksens opfattelse af os som en tung skattebyrde, der skal holdes kunstigt i live af et overanstrengt sundhedsvæsen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
74 kommentarer
Vis kommentarer