Når trusler er løgne

Senest har de skumle kommunister i Enhedslistens baglokale sendt deres unge maskot, Mai Villadsen, i pressen for at true regeringen, skriver Bent Falbert, der ikke er imponeret. Foto: Stine Tidsvilde
Senest har de skumle kommunister i Enhedslistens baglokale sendt deres unge maskot, Mai Villadsen, i pressen for at true regeringen, skriver Bent Falbert, der ikke er imponeret. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Opinionen

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

DET BLIVER MERE og mere skørt at høre regeringens såkaldte støttepartier true med at vælte den.

Senest har de skumle kommunister i Enhedslistens baglokale sendt deres unge maskot, Mai Villadsen, i pressen for at agitere for højere sociale takster, der skal reducere børnefattigdom og ulighed.

OG SÅ KOMMER SKRIGET: Hvis ikke regeringen vil indgå sådan en aftale, må den se sig om efter ’en anden parlamentarisk basis’, siger Mai.

VOR STORE LEDER virker ikke ret forskræmt over ultimatummet, og det er nemt at forstå, for Socialdemokratiet står til en massiv fremgang, når vi engang skal til valg. Røde vælgere vil ikke takke Enhedslisten for at vælte fruens kabinet, selv om muligheden for samtidig at ydmyge de svagt kørende borgerlige partier er stor.

SF og de radikale har tillagt sig samme maner på klimaområdet: Hvis de ikke får deres vilje - og det gør de aldrig – koketterer de også med muligheden for at bringe regeringen til fald.  

PÅ DEN MÅDE er venstrefløjen på én gang opposition og regeringsstøtte. Der er bare ingen, som tror, de vil gøre alvor af at tippe damen med de store hænder. Hun kan føle sig lige så sikker, som da hun formåede at pudse vinduer i frostvejr.  

DET ER EN besynderlig løgneleg, de oppositionelle støttepartier begiver sig ud i gang på gang. En demonstration af afmagt. Hvad skal de rituelle trusler tjene til, når alle véd, de er tomme?

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
206 kommentarer
Vis kommentarer
Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind