Regeringen snød nordjyderne

Retten til tidlig pension på grund af nedslidning har en indbygget fejl, påpeger Bent Falbert. Nordjyder med sort arbejde i tillæg til deres deres almindelige virke bør have tidligere ret end andre. Arkivfoto
Retten til tidlig pension på grund af nedslidning har en indbygget fejl, påpeger Bent Falbert. Nordjyder med sort arbejde i tillæg til deres deres almindelige virke bør have tidligere ret end andre. Arkivfoto

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

REGERINGEN FIK ubesværet folkepartisterne, folkesocialisterne og de rigtige socialister i Enhedslisten med på forliget om tidlig pension til Arne og andre, der har haft et job i mange år. Uanset hvor slidte vi er.

Har man arbejdet 44 år og er 61, kan man få folkepension tre år før andre. 43 års arbejde udløser pensionen to år før normalt, og 42 års arbejde giver pension et år før det nugældende system.

DER ER TALE OM 13.500 kr. om måneden før skat, så der lægges ikke op til et hverdagsliv med kaviar og champagne. Det er i øvrigt vrøvl, at bankerne kommer til at betale de tidlige pensioner. Banker betaler aldrig noget, men vælter alle udgifter over på kunderne.

ALLIGEVEL SKULLE man tro, forliget ville skabe en vis glæde, undtagen hos de skatteydere, der skal betale uden selv at komme i betragtning. Men fra en nylig ekspedition til Nordjylland kan jeg oplyse, at lokalbefolkningen ikke er tilfreds.

I DENNE LANDSDEL, som statsministeren er rundet af, rumler protester mod, at den socialdemokratiske regering ikke har indbygget en særlig hensyntagen til nordjyder. Men beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er født i Tårnby, så han har slet ikke sanset problemet.

DET DREJER SIG om, at befolkningen i Nordjylland ikke blot er nedslidt tidligt, men særskilt tidligt. Længe før andre. Det skyldes det hårde, sorte arbejde, de præsterer livet igennem ved siden af dét, der opføres på selvangivelsen.

Hvis vi anslår, at en nordjyde i snit arbejder 15 timer om ugen i måneskin, vil han/hun allerede have præsteret livsnormen sidst i 50erne – men uden at det bliver godskrevet dem.

SE, HÉR ER DET, Københavner-Hummelgaard glemte at tænke sig om: Godt slidte nordjyder skal selvsagt have adgang til tidlig pension længe før alle dem, der ikke gider at arbejde sort.

Kort sagt: Det er en ommer, hr. minister.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
93 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen