Riskær og Paludan har snydt sig ind i valgkampen

Klaus Riskær og Rasmus Paludan har plattet sig til at blive opstillet til Folketinget, skriver Bent Falbert. Foto: Jonas Olufson
Klaus Riskær og Rasmus Paludan har plattet sig til at blive opstillet til Folketinget, skriver Bent Falbert. Foto: Jonas Olufson

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

DETTE HER handler om valgkampens mest fortiede skandale: Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludans platnumre, som skaffede dem ret til at blive folketingskandidater.

Jeg begriber ikke, at Indenrigsministeriet, regeringen og Folketinget passivt så på, at de to platugler snød sig til en politisk platform.

METODEN ER såre simpel: For at et parti kan blive opstillingsberettiget, skal det samle 20.109 vælgererklæringer. Det foregår ved, at vælgerne leverer deres emailadresser til partiet, som sender dem til Indenrigsministeriet. Efter en syv dages eftertænksomhedsperiode mailer staten et tilbud til disse vælgere om definitivt at støtte partiets ret til at deltage i valget. Tager man imod tilbuddet, får man et link, hvor man kan give sin endelige støtte.

MEN RISKÆR OG PALUDAN tastede ikke alle vælgernes mailadresser ind i statsmaskinen. De sendte selv links til vælgerne, så de sprang eftertænksomhedsperioden over. Det hastede med at få erklæringerne i hus, inden valget blev udskrevet. Med andre ord annullerede de tænkepausen og sløjfede statskontoret.

De smarte herrer har modtaget påtaler fra Indenrigsministeriet. De sagde undskyld, men blev ved med at repetere fidusen.

JEG SPØRGER, hvordan pokker dette fupnummer kan blive accepteret så langt, at vælgererklæringerne godkendes?

Den forsigtige valgkonsulent Christine Boeskov i Indenrigsministeriet troede, at artige breve med høflige irettesættelser ville sætte Riskær på plads. Hun glemte at tænke på, at hun havde at gøre med en svindler, der er idømt syv års fængsel og en advokat der véd, hvordan man snor sig.

MEN KUNNE indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille ikke gribe ind?

Tjoh, det gjorde han sådan set for flere måneder siden i form af en regelændring. Men det fik ikke konsekvenser for Pedersen og Paludan, der fortsatte fupnummeret lige frem til den dag, da ministeriet officielt lod, som om det havde modtaget de to gange 20.109 gyldige og regelret fremkomne vælgererklæringer.

MINISTEREN MENTE, at det ville være angribeligt, hvis han som topfigur i Liberal Alliance stillede krav om, at Pedersen og Paludans konkurrerende partier skulle optræde lovligt. Tænk, hvis skatteministeren med samme motivering frikendte skattesvindlere fra andre partier….   

Sådan går det til, at platuglerne nu har plads i valgkampen ved siden af de andre partiledere. Det ser endda ud til, at Paludan kommer i Folketinget, mens tilslutningen til Pedersen er aftaget de seneste dage.

MEN UANSET om de får sæde i Folketinget, sikrer de sig en dejlig stor check fra skatteyderne. Staten betaler nemlig 33 kr. pr. stemme til alle partier, der opnår over 1.000 stemmer. Det gælder både dem, der har snydt sig ind på Christiansborg og dem, der må blive ude på stentrappen. Eksempelvis giver 30.000 stemmer 990.000 kr. Værd at tage med for Pedersen og Paludan.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
48 kommentarer
Vis kommentarer