Skør debat om jødehad

Den gamle marxist Jeremy Corbyn beskyldes for at være jødehader. Foto: AP
Den gamle marxist Jeremy Corbyn beskyldes for at være jødehader. Foto: AP

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

BRITERNE ER det fremmede folkeslag, jeg holder mest af. Deres trang til selvstændighed, deres historiske bevidsthed og frem for alt deres humor flugter med mine idealer.

Derfor er det ærgerligt, at de ikke vil blive hos os i EU-klubben, hvor østeuropæiske barbarer allerede nu fylder for meget. Og derfor er det ubærligt, at den politiske debat i Storbritannien ikke handler om at gøre brexit så lempelig som muligt – men om graden af jødehad i oppositionspartiet Labour.

DEN GAMLE MARXIST Jeremy Corbyn – der blev Labour-formand i 2015 takket være fagforbund og tilstrømning af stærkt venstreorienterede unge – beskyldes for at være jødehader, efter at Labours hovedbestyrelse har vedtaget en vattet definition af antisemitisme. Hans partifælle jødinden Margaret Hodge er citeret for at sige: ’Du er en skide antisemit og racist’. Foreholdt udtalelsen svarede hun, at hun ikke bandede. Det var altså kun glosen ’skide’, hun ikke vedstod sig.

CORBYN HAR ALTID været på nakken af Israel, og hans kommentarer har ofte lydt, som var de rettet imod alverdens jøder. Hans kritikere har forlangt, at Labour skulle godkende den formulering, som holocaust-organisationen International Remembrance Alliance bruger: ’Antisemitisme er en bestemt opfattelse af jøder, der kan udtrykkes som had imod jøder’.

MEN CORBYNS FLERTAL i partiledelsen nøjedes med en mere udvandet definition. Til gengæld iværksatte den en undersøgelse imod Margaret Hodge for partiskadelig virksomhed!

Som svar søgte Corbyns kritikere tilbage i hans gamle, skrappe udtalelser om jøder. Herefter har partichefen lukket sin Facebook-profil, så modstandernes gravearbejde saboteres.

SÅDAN NOGET KUNNE ALDRIG foregå i det danske socialdemokrati, vel? Det er alt sammen så skørt, som kun Labour kan iscenesætte det. Og det bliver ved. Labours næstformand, Tom Watson, siger nu: ’Partiet vil forsvinde i en malstrøm af skam og forlegenhed’, hvis det ikke straks standser dette skænderi om antisemitisme.

MEN DET LUKKER ikke munden på de forbitrede fløje. Svaret fra titusindvis af vælgere er, at Watson skal forlade sin post. Som Corbyns højre hånd er han lige så uduelig, som dr. Watson var for Sherlock Holmes, lyder en replik.

SÅ MENS brexit-uret nærmer sig 30. marts 2019 kl. 00.00, fylder Labours grad af antisemitisme mere i den britiske debat, end hvordan nationens vilkår skal være uden for EU.

DET ER BLEVET lidt sværere at holde af den uregerlige nation.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
45 kommentarer
Vis kommentarer