Støjberg alene hjemme

Inger Støjberg har ikke godt af at være alene hjemme i formandskabet for Venstre, skriver Bent Falbert. Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg har ikke godt af at være alene hjemme i formandskabet for Venstre, skriver Bent Falbert. Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

MAN MÅ HÅBE for Venstre, at formand Jakob Ellemann-Jensen snart får afmonteret det fuglebur, hans stakkels hoved for tiden er anbragt i efter en slem operation i to nakkehvirvler. For Inger Støjberg har ikke godt af at være alene hjemme i formandskabet.

Senest har partiets næstformand og retsordfører hittet på, at danskerne skal have en politigaranti. Den skal bestå i sikkerhed for, at politiet er fremme overalt i landet i købet af ti minutter, når der slås alarm.

I ØJEBLIKKET er responstiden op til 37 minutter. På Langeland, hvor jeg færdes en del, er politiet i snit 18 minutter og 28 sekunder om at nå frem. Vi lever med det, for vi har ikke behov for politiræs. Vi er tilfredse med, at en patruljevogn fra Svendborg runder øen i luntetrav en gang om ugen. Men ventetiden er aldeles uacceptabel, mener Mutter Skrap, som forhandler politiforlig med regeringen i disse dage.

Hun kræver hurtig udrykning til indbrud og trafikuheld samt øget videoovervågning i byerne.

STØJBERG VED IKKE, hvad det øgede mandskab vil koste, men hun kan spørge Dansk Folkeparti, som for længst har overhalet Venstre indenom ved at kræve 3000 flere politifolk, nemlig 300 om året i ti år.

I denne tid er hun dog mest optaget af at forklare Instrukskommissionen, at da hun som integrationsminister skrev, at alle flygtede mindreårige brude skulle skilles fra deres mænd, så betød det ikke, at alle flygtede mindreårige brude skulle skilles fra deres mænd. Slet ikke.

REGERINGEN ARBEJDER på sit helt eget projekt: Oprettelse af 20 nærpolitistationer, som skal være bemandet mindst 15 timer om ugen. 15 timer! Det lyder skørt. Det er jo bare to timer om dagen. Hvis jeg var indbrudstyv, ville jeg være glad for at kunne tilrettelægge mit arbejde i fred uden for ministationernes korte åbningstid.

MEN SELV OM IDÉEN er socialdemokratisk, må den lige være noget for Støjberg. For hendes garanti om at bringe politiet tættere på folk, bliver nemmere at opfylde om end kun få timer i døgnet.  

POLITICHEFERNE er dog ikke begejstrede for landbetjentmodellen. De vil meget hellere være internationale i Grænse Center Øresund og har senest sammen med svenske kolleger beslaglagt en masse skunk, en art stærk topskud fra cannabisplanten.

Men de må nok indstille sig på at køre ræs til indbrud, hvis de vil holde sig gode venner med retsordfører og fungerende partichef Støjberg. Mens hun er alene hjemme.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
69 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen