Sundhedsstyrelsen: Syng ikke for højt

'Jeg venter spændt på, hvordan vi skal holde jul,' skriver Bent Falbert om Sundhedsstyrelsens løbende anbefalinger, her fra vicedirektør Helene Probst.  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
'Jeg venter spændt på, hvordan vi skal holde jul,' skriver Bent Falbert om Sundhedsstyrelsens løbende anbefalinger, her fra vicedirektør Helene Probst. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

UDEN AT DET RIGTIGT er gået op for danskerne, er Sundhedsstyrelsen i fuld gang med at indrette vores liv i alle detaljer – langt ud over dét med at holde afstand til andre, spritte grundigt og bære mundbind, med mindre man er ansat i sundhedsvæsenet, for så er det lige meget med bindet.

DET ER SUNDHEDSSTYRELSENS vicedirektør, Helene Bilsted Probst, der på et tv-transmitteret pressemøde forleden gav gode, håndfaste råd om, hvordan vi skal opføre os under ’socialt samvær i en tid med COVI-19’. Rådgivningen følges op på styrelsens hjemmeside:

’OVERVEJ, HVAD der er vigtigt for dig at gøre lige nu, og hvad der kan aflyses eller udskydes’, hedder det. Vi skal helst holde os fra samvær med folk, vi kender. Men vil vi absolut have samkvem, skal vi ’overveje at mødes med vennerne på en gåtur’, formaner vicedirektør Probst.

Hvis vi alligevel forvilder os inden døre sammen med andre, skal vi én gang i timen tømme lokalet for personer og lufte ud.

DER ER INGEN grund til, at du er kreativ, for Sundhedsstyrelsen har tænkt på alt. F.eks. lyder en forholdsordre: Skru ned for radioen, så du ikke kommer til at synge højt, hvilket spreder smitte!

VICEDIREKTØR PROBST bobler af gode ideer til aktiviteter, man kan kaste sig ud i uden at risikere smitte: Hun anbefaler at lave bål, samle kastanjer, finde flotte blade i efterårsfarver eller kigge på kronhjorte og andre dyr i skoven.

BEFOLKNINGEN behøver således ikke at tænke selv. Vi kan bare gå frem efter sundhedsvicedirektørens rådgivning. Styrelsens fem travle afdelinger har et budget på 728 mio.kr., så den véd nok, hvad vi har godt af. Jeg synes, pengene er givet godt ud.

NU VENTER JEG bare spændt på, hvornår vi mon modtager Helene Probsts anbefalinger om, hvordan vi skal holde jul. Måske kan direktør Søren Brostrøm give hende et nap med at udtænke dét?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
31 kommentarer
Vis kommentarer