Svenskerne er stadig skrupskøre

Tegning. Allan Buch
Tegning. Allan Buch

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

SOM jeg så klogt skrev allerede for årtier siden: De er skøre, de svenskere.

Den påstand kan man dokumentere på mange måder. I de senere år har navnlig eftergivende politikere, en slatten presse og politisk korrekte opinionsledere affundet sig med en ukontrollabel flygtningestrøm. Alene i 2015 ankom 163.000 udlændinge til Sverige og sagde, de var flygtninge. En meget stor del af dem var reelt i gang med en letforståelig folkevandring væk fra elendigheden i Afrika.

Svenskerne gav 64.000 opholdstilladelser i 2016. Andre 70.000 asylsøgere er under behandling. Det ventes, at de fleste får lov til at blive. Nogle få tusinde er taget af sted igen, fordi tilværelsen i de klamme, mørke skove ikke huede dem.

INVASIONEN af fremmede har ændret Sverige drastisk. Det skøre på det felt er, at toneangivende politikere og pressefolk stadig anser det for upassende at kritisere stigningen i antallet af forbrydelser begået af de nye svenskere. Det er racistisk at nævne gerningsmændenes hudfarve eller sprog.

Den seneste måned er der registreret flere meget grove massevoldtægter af unge piger. Hvad var det folkelige svar? Jo, for en uge siden gik flere hundrede fromme borgere i Malmø i demonstration – som protest imod antisemitismen! Ikke voldtægterne.

Adskillige jøder i Malmø har i den offentlige debat bekendt, at de ikke tør gå med kalot af frygt for overfald. Panserglas er blevet almindeligt i jødernes forsamlingshuse i byen, og deres talsmænd henstiller til svenske ministre, at de ikke deltager i propalæstinensiske arrangementer. Jødiske kredse søger også at få ledende politikere til at afskære antisemitiske arabiske talere fra at rejse ind i Sverige med risiko for at ophidse muslimerne. Men det foregår i stilhed.

MED SÅDAN EN forkvaklet mangel på åben debat er det ikke mærkeligt, at det eneste parti, der stiller sig kritisk over for at ’forstå’ en muslimsk masseindvandring, nemlig Sverigedemokraterne, står i meningsmålinger til at høste en historisk sejr på 18,4 procent af stemmerne ved næste rigsdagsvalg. Der er tryk på kedlen. Dampen vil ud.

Regeringen – med den forbitrede statsminister Löfven i spidsen – ignorerer imidlertid fortsat dette partis eksistens. Ministrenes iskolde afvisning af landets næststørste parti virker som et løbende tilskud af gødning, der sikrer dets grokraft. Sådan graver de gamle partier deres egen grav. Skørt.

Vicestatsminister Isabella Lövin forsøger at demonstrere handlekraft som modtræk mod massevoldtægterne, der har opskræmt mange.

Isabella Lövins initiativ består i, at hun vil indføre en såkaldt samtykkelov.

Den går ud på, at en mand skal kunne straffes for voldtægt, hvis ikke kvinden udtrykkeligt har givet sit samtykke til samleje.

IFØLGE GÆLDENDE LOV skal der foreligge trusler, vold, tvang, bevidstløshed eller sanseløs beruselse, for at en mand kan blive dømt.

Ud over samtykkereglen vil vicestatsministeren nu forhøje straframmen for voldtægt fra fire til fem års fængsel.

Yderligere skal man kunne straffes for ’uagtsom voldtægt’. Her tænkes på en situation, hvor gerningsmanden/gerningsmændene ikke var klar over, at kvinden var afvisende over for seksuelt samkvem. Det skal altså ikke være nogen undskyldning at være tungt fattende, mener vicestatsministeren.

Nu vil jeg skyde på, at de bander ad unge indvandrere, der opsnapper og massevoldtager kvinder, er ret kolde over for, om straframmen forlænges med et år. For dem er det også helt til grin, at vicestatsministeren vil indføre en samtykkeregel. Hvem vil give samtykke til at blive misbrugt af et slæng unge mænd? Hun sagde sgu ja tak, hr. dommer!

DEN POLITISKE REAKTION er altså meget langt fra at være egnet til at påvirke seksualforbrydere. Foreløbig forsøger myndighederne nærmest det modsatte: at påvirke ofrene!

En politichef i Malmø kom således af sted med at advare alle unge piger imod at bevæge sig udendørs efter mørkets frembrud! Den firkantede advarsel blev senere trukket tilbage, fordi lokalpolitikerne – trods de uhyggelige forbrydelser – ikke ville lægge by til en sådan undtagelsestilstand for kvinder.

Men der er hårdt brug for en indsats, som kan mærkes. Sverige ligger nummer to i en internationale statistik over voldtægter – lige efter Botswana!

Antallet af seksuelle forbrydelser – som også omfatter andre overgreb end voldtægt – er steget med raketfart. Fra 1530 tilfælde i 1975 til ca. 15.000 de seneste år. Det er en tidobling, som kun delvis kan forklares med ændrede opgørelsesmetoder.

ET SÆRLIGT STUDIE af 1000 voldtægter begået i Stockholm viser, at 300 af ofrene var piger på under 15 år. Det kræver betydelige ressourcer at hjælpe så unge mennesker mentalt tilbage til at godt liv.

Sammenligner man antallet af voldtægtsofre i Danmark og Sverige i de senere år, er forskellen slående. I Danmark har antallet ligget ganske fast på ti pr. 100.000 indbyggere i perioden 2000 til 2016. Først sidste år steg det til 17 tilfælde pr. 100.000 danskere.

Anderledes i Sverige, hvor der var 20 voldtægter pr. 100.000 indbyggere i år 2000 – men hvor stigningen var brat de senere år til 67 pr. 100.000 svenskere i 2016.

Jo, vist er de skøre, de svenskere. Og de bliver værre og værre.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
70 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen