Undtagelsesvis ros til en minister

Integrationsminister Mattias Tesfaye udmærker sig 'ved at besidde noget så sjældent i politik som sund fornuft,' skriver Bent Falbert. Foto: Jens Dresling
Integrationsminister Mattias Tesfaye udmærker sig 'ved at besidde noget så sjældent i politik som sund fornuft,' skriver Bent Falbert. Foto: Jens Dresling

Bent Falbert. Forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet, skriver om ret og vrang i retsstat og samfund.

MINE LÆSERE bedes tilgive mig. Jeg er blevet så gammel og blød, at jeg i dag uddeler ros. Endda til en politiker. Man skal jo prøve alting én gang i livet. 

Det drejer sig om Mattias Tesfaye: 39 år, etiopisk far, dansk mor, murer af uddannelse. Men først og sidst et lysende politisk talent.

DET ER ELLERS LET at blive irriteret på de typer, der i rødglødende ungdommelighed stryger gennem nogle venstrefløjspartier for til sidst at slå sig ned som livsvarige pampere i Socialdemokratiet.

TESFAYE HAR taget sådan en tur: Fra fantasteri i DKPml til Enhedslisten, over næstformandsposten i SF, som han trak sig fra efter et halvt år, til socialdemokratisk folketingsmedlem i Brøndbykredsen fra 2014 – og udlændinge/integrationsminister i 2019.

En nydelig karriere. Man bliver ikke engang irriteret over renegatens partipolitiske flik-flak. Han udmærker sig nemlig ved at besidde noget så sjældent i politik som sund fornuft – og dén er überparteilisch, som de siger i Tyskland.

BEDST SOM MAN venter, at han med sin baggrund vil indtage fromme standpunkter a la Radikale Venstre, overrasker han gang på gang med kontante holdninger, blottet for blødsødenhed.

Kriminelle udlændinge skal ud af klappen uden mere vrøvl. Danmark skal ikke modtage børn af radikaliserede fædre og mødre. Forældrene er nemlig livsfarlige, og vi kan ikke risikere, at de opdrager næste generation til at elske kalifatet og hade demokratiet.

TESFAYE ARBEJDER yderligere for, at intet boligkvarter rummer over 10 pct. fremmede. Ingen må vænnes til at leve af offentlig forsørgelse. Alle skal tværtimod i arbejde, om ikke andet kan de få en tjans som medhjælpere på plejehjem.

FORENINGSLIVET ser han som civilisationens store redningsmand. Selv besøger han 9.-klasser, hvor de store drenge får at vide, at enten går de til fodbold, eller også tabes de til kriminalitet.

DET ER VELGØRENDE, at sådan en ung fyr står og siger alt det fornuftige i en tid, hvor det er småt med politiske glæder. Hvor statsministeren begår grundlovsbrud og lyver om det. Hvor fem andre ministre har mistet hukommelsen, og tre departementschefer med megen rette frygter en fyreseddel.

En tid, hvor det er iøjnefaldende, at statsapparater er en vældig maskine, der for tiden betjenes af dværge.

Det er bare dén ros, jeg undtagelsesvis skal af med, inden jeg vender tilbage til at min gamle position som revser af magtens kvinder og mænd.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
19 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.