Dan Jørgensen: Her er Løkkes løgne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lyver om Socialdemokraterne, hævder Dan Jørgensen (S), hvilket bl.a. skete  i TV-duellen imellem statsministerkandidaterne Løkke Rasmussen (V) Mette Frederiksen (S), lyder det.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen lyver om Socialdemokraterne, hævder Dan Jørgensen (S), hvilket bl.a. skete i TV-duellen imellem statsministerkandidaterne Løkke Rasmussen (V) Mette Frederiksen (S), lyder det.

Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, Socialdemokratiet.

Må en statsminister egentlig lyve? De fleste vil nok svare et rungende nej til det spørgsmål. Ikke desto mindre har Lars Løkke i de seneste uger udvist en overordentlig lemfældig omgang med sandheden. Flere gange har han faktisk stukket danskerne en direkte løgn. Burde der ikke lyde et ramaskrig?

Løgn nr. 1: For godt en uge siden påstod statsministeren, at der var blevet lukket 14 hospitaler under Helle Thornings regeringsperiode. Det passer ikke. Virkeligheden er den stik modsatte: Det er nemlig under skiftende Venstre-regeringer, at de 14 hospitaler er blevet lukket – Altså på Lars Løkkes vagt.

De er en del af de 18 hospitaler, der har måttet dreje nøglen om, siden Lars Løkkes første centraliseringsreform i 2007.

Løgn nr. 2: Forrige søndag var den så gal igen. På direkte tv i debat med Mette Frederiksen påstod Løkke først, at man kunne spare 1,5 milliard kroner på politikerlønninger og partistøtte i regionerne over de næste fem år. Det tal har ingen gang på jord. Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet sparer man allerhøjest 300 mio. kroner. Altså fem gange mindre end Løkke påstod.

Og så har vi slet ikke medregnet, at de nye bestyrelser i regeringens sundhedsreform skal aflønnes med 75 mio. kroner.

Løgn nr. 3: Kort efter var Løkke igen kreativ med sandheden, da han påstod, at Mette Frederiksen havde forringet seniorførtidspensionen. Det passer heller ikke. Seniorførtidspensionisterne var nemlig slet ikke en del af reformen i 2012, der ændrede tilgangen til området fra at kigge på begrænsninger til at se på muligheder.

Løgn nr. 4: 'Går den, så går den,' tænkte Løkke måske, da han for tredje gang på aften fyrede en usandhed af på direkte tv. Her påstod han, at førtidspensionsreformen var med til at finansiere topskattelettelser og selskabsskattelettelser. Men det passer heller ikke. For ifølge Beskæftigelsesministeriet så er de penge, man sparede, blevet brug på uddannelse og forskning.

Løgn nr. 5: Det kan godt være, at Løkke ikke har fastsat valgdatoen endnu, men den beskidte valgkampsmotor er startet op i Venstre. Partiet annoncerer nemlig allerede nu med falske påstande om, at Socialdemokratiet vil give arbejdsløse indvandrere 10.000 kroner mere om måneden. Heller ikke det har noget på sig. Faktisk har vi mange gange decideret afvist, at det skulle forholde sig sådan. Det afholdt dog ikke Lars Løkke Rasmussen i at gentage påstanden i TV2 Nyhederne tirsdag aften.

Der er en valgkamp lige om hjørnet. Men hvis det her er niveauet fra landets statsminister, så har jeg allerede ondt af de danskere, der skal lægge ører til.  Faktisk er det jo ret vildt. Politikerleden er allerede høj i Danmark i dag. Den bliver næppe bedre af denne opførsel for statsministeren.

En anden erhvervsgruppe, som danskerne har lille tillid til, er journalister. Hvorfor mon? Måske fordi de går mere op i konflikter end substans. Tænk hvis der efter ovennævnte debat havde lydt et ramaskrig i den danske presse, hvis man rent faktisk havde researchet på statsministerens påstande. Her kunne mange lære af Ekstrabladet, der d. 2 april faktisk afslørede ovenstående usandhed om sygehuslukninger. 'Løkkes hospital-hykleri' hed det.

Ja, det må man nok sige.  

Der er reelle forskelle i dansk politik. Forskelle der bunder i ideologi og forskellige ønsker om, hvad det er for et samfund, vi skal have i fremtiden. Vi vil eksempelvis gerne indføre en ny ret til tidligere pension for dem, der har været længst på arbejdsmarkedet. Løkke har siden valget forsøgt at hæve pensionsalderen. Men det glemmer han belejligt at nævne, når han for tiden toner frem på skærmen og forsikrer danskerne om, at han skam også gerne vil hjælpe de nedslidte.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
184 kommentarer
Vis kommentarer