Annonce:
Annonce:

Socialdemokratiet: Hvem er du, Løkke?

'Hvem taler om at genåbne velfærdsforlig og droppe topskattelettelser,' spørger Socialdemokratiets Dan Jørgensen? Er det formanden for Venstre, eller er det statsministeren?Foto: Jens Dresling
'Hvem taler om at genåbne velfærdsforlig og droppe topskattelettelser,' spørger Socialdemokratiets Dan Jørgensen? Er det formanden for Venstre, eller er det statsministeren?Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, Socialdemokratiet.

'Hvem er du? Er du formand for Socialdemokratiet, er du statsminister?'

Sagde Lars Løkke Rasmussen og kiggede hånende på Helle Thorning-Schmidt. Vi befinder os til en af de afsluttende partilederdebatter under folketingsvalgkampen i 2015.

Socialdemokratiets formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt har netop foreslået Lars Løkke, at Socialdemokratiet og Venstre giver håndslag på at sikre tryghed for boligejerne.

Men det vil Løkke ikke være med til. 'Jeg ved ikke, hvem jeg giver hånd til,' siger Løkke. Man må forstå på Lars Løkke, at udmeldinger fra en statsminister kun kan tages alvorligt, hvis de har opbakning fra alle regeringspartier. Derfor det hånende svar til Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:

Så skruer vi tiden knap fire år frem. I søndags kom Løkke nemlig med to udmeldinger i et interview i Berlingske, der går stik imod hans to regeringspartnere. Løkke siger blandt andet, at han vil genåbne velfærdsforliget fra 2006. Og at han ikke længere vil kæmpe for topskattelettelser til de rigeste.

Men hvem er det så, der taler her? Er det formanden for Venstre, eller er det statsministeren?

For Løkke har jo slet ikke skyggen rygdækning for sin melding hos de to andre regeringspartier, Konservative og Liberal Alliance. De går begge til valg på, at topskatten skal sættes ned. Liberal Alliance vil hæve pensionsalderen yderligere. De Konservative vil afskaffe de sidste rester af efterlønnen.

Anders Samuelsen gik da også omgående i rette med Løkke og sagde, at 'Skattelettelser er det gode svar på stort set alt.'

Annonce:

Løkke siger selv i interviewet, at den kommende tid 'glæder jeg mig – sikkert som andre partiledere – for så vidt til en valgkamp, hvor man kan stå mere frit og i egen ret'. Men hvordan kan man gå ind i en valgkamp 'mere frit og i egen ret', når man samtidig er Statsminister i en regering med tre partier? For det var lige præcis det, Løkke angreb Thorning for i 2015. 

Tilbage står, at vi ikke ved, hvem der taler. Er du Venstre-Lars eller Statsminister-Lars, når du om lidt udskriver valget og taler om pension og topskat? Hvad er det for en økonomisk politik, der venter danskerne, hvis du får flertal igen?

Når man tænker på, hvor optaget du selv var af spørgsmålet i 2015, så skylder du danskerne svar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
52 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: