Bananrepublik Danmark

Kunne Socialdemokratiet ikke tåle, Radio24/7 gjorde grin med partiets über-spindoktor, Martin Rossen (her i opblæst format), siden de gik sammen med DF og de borgerlige om at lukke stationen? Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Kunne Socialdemokratiet ikke tåle, Radio24/7 gjorde grin med partiets über-spindoktor, Martin Rossen (her i opblæst format), siden de gik sammen med DF og de borgerlige om at lukke stationen? Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Fulgte man i efteråret 2019 med i forhandlingerne om et medieforlig, ville man vide, at danske politikere og partier ikke ser sig for fine til at blande sig i mere end fordeling af statens penge.

De blander sig lige så gerne i detaljer omkring programmer, værter, kritik, satire og humor.

Ikke mindst hvis kritikken i medierne rettes mod dem selv.

At Dansk Folkeparti efter årtiers drillerier er mere end sarte, er efterhånden en kendt sag. Men at det nuværende regeringsbærende parti Socialdemokratiet også går i meget, meget små sko, er måske knap så kendt.

Da aftalen om DR og Radio 24syv skulle på plads, blev farcen total. Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus (nej, ham kan du ikke huske) frembragte, som en marionetdukke fjernstyret af Kristian Thulesen Dahl, de mest besynderlige krav, ikke mindst det fuldstændigt uforståelige krav om, at Radio 24syvs hovedkontor skulle ligge mindst 110 kilometer fra København.

Dertil kom partiets krav om, at DR skulle spare for enhver tænkelig pris. DF kunne da godt specifikt pege på programmer og værter, der snildt kunne undværes.

Den fremfærd skal vi til virkelig vilde bananrepublikker og diktaturer for at kunne matche.

For tiden forsøger Morten Messerschmidt tillige at redde lidt af sin ære i demnne sag. Ved at postulere, at ‘ingen kæmpede mere for Radio 24syvs fremtidige eksistens end jeg’. Hvis det skulle være tilfældet, må vi nok konkludere, at partiets formand stadig er i stand til at tryne næstformanden.

Hvad mange ikke ved, er, at også Socialdemokratiet med årene har fået et endog særdeles anstrengt forhold til kritik, kritiske medier og navngivne journalister.

Det ved folk på Ekstra Bladet og andre medier, når ‘folk’ fra partiet kontakter dem for at ‘bede’ dem om at holde lidt igen med kritikken. For ellers....Magtmisbrug så uhyggeligt, at det må løbe koldt ned ad ryggen på borgere, der håbede på vandtætte skotter mellem politikere og de medier, de mener den danske befolkning skal have adgang til.

Den tidligere kulturminister Mette Bock fortæller i interviews og en nyligt udgivet bog, hvorledes Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen ikke var i stand til at tage en eneste selvstændig beslutning, før han havde dobbelttjekket med Mette Frederiksen.

Landets nuværende statsminister, pressens minister, skulle altså forsøge at gøre tilværelsen for Radio 24syv så kropumulig som det overhovedet kunne lade sig gøre. Radioen havde jo løbende lavet grovkrornet satire med partiet, partiets ledelse og ikke mindst deres kæde af kommunikationsmedarbejdere, spindoktorer og rådgivere.

Det toppede med den nok så omtalte kæmpe-ballon, der skulle forestille Frederiksens højre hånd Martin Rossen.

Til Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets store tilfredsstillelse lykkedes missionen Radio 24syb blev gjort tavs. At DR skulle spare, sådan helt generelt, kan der være mange gode forklaringer på. Ingen så dog desværre dagens lys fra de nævnte partier. Hvad med eksempelvis dette krav:

DR må ikke fremadrettet lave længere, uddybende artikler på nettet. Så den store samlende public service station - som skal være til alle danskeres underholdning, information og uddybninger, skal tælle ordene, når de fortæller om samfundsrelevante emner?

Man mangler...ord.

At Dansk Folkeparti forfølger enhver mulighed for at samle stemmer og støtte blandt vælgere, der er rasende sådan helt generelt, er en slet skjult hemmelighed. At partiet internt har en konkurrence om, hvem der kan stille de allermest barnagtige og forsmåede forslag, er heller ikke helt overraskende.

Men at landets største parti, pt. med regeringsmagten spiller med på så vanvittig og ikke mindst dødsensfarlig melodi, må vække undren og afsky. Ikke mindst fordi Socialdemokratiet, meget mod deres vanlige ageren, med held lykkedes at gemme sig bag Dansk Folkepartis vanvidsmission.

Vi bør aldrig opleve, at ministre, politikere eller partier direkte eller indirekte styrer nyheder og mediestrømmen i en retning, der holder dem på magtpositioner og eliminerer kritiske spørgsmål og deres dispositioner.

Derfor er nærværende medie naturligvis også vigtigere og mere relevant end nogensinde før!

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
21 kommentarer
Vis kommentarer
Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind