Dan Rachlin: 'Skam dig, Mette Bock!'

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Hver fugl synger med eget næb.

Hver moderne medborger har i disse sociale medier sin egen lille platform. Et sted at komme med meningstilkendegivelser, ytringer, positive som negative.

Det kræver selvdiscplin. Og alle, ikke mindst jeg, har fra tid til anden svært ved at balancere og time mine ytringer.

I går var dagen, hvor nyheden om prins Henriks død ramte landets borgere og for langt, langt de fleste gjorde dem kede af det. Han var trods alt en del af vores historie, liv og erindring.

Men på netop denne dag valgte den liberale kulturminister, Mette Bock, med den noget større platform end meningmand, at rase mod hyklerne og de dele af pressen, der har kritiseret, drillet, hånet, latterliggjort prins Henrik igennem årene.

'Nu er manden død. Og mobberne vil i dag svømme over med nekrologer om dette fantastiske menneske, der var spændende, anderledes, sprudlende og helt sig selv. Hykleriet vil ingen ende tage,' skrev Mette Bock på sin Facebook-profil onsdag formiddag.

Det kan meget vel være, at journalister, redaktører, satiretegnere, komikere, skuespillere, borgere har været perfide, drillende, urimelige overfor den farverige prins.

Men at starte den debat, at lange ud på dagen, hvor prins Henrik er død og  efterlader en sørgende familie, en kone, sønner, børnebørn, nære venner, er et så eklatant fejlskud, at Mette Bocks rennomé i mine øjne har lidt ubodelig skade.

Det er en så vanvittig udtalelse, en forurettethed, som INGEN ved deres fulde fem vil svare på lige nu.

En gratis omgang. Omkostningsfri og fuldstændig forfejlet. At skrive opdateringer på Facebook, Twitter, i tråde og debatter på mediesider, som f.eks. eb.dk, koster.

Bordet fanger. Det er ytret, skrevet, kan ikke fjernes igen, det er 'derude' på det omsiggribende monster kaldet cyberspace.

Vi har muligheden for at beklage, undskylde, blive klogere.

Og det må man i sandhed håbe, at landets kulturminister Mette Bock overvejer. Hendes forurettethed og vrede kan sagtens have grobund i noget rigtigt, i virkeligheden.

Men faneme om man lufter den slags...på sådan en dag.

Skam dig!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
36 kommentarer
Vis kommentarer