DF lever og ånder for at skille danskerne

Dansk Folkeparti - og ikke mindst Søren Espersen - 'lever og ånder for at skille danskerne, og grave grøfter og kløfter i stedet for at samle og skabe fællesskab,' skriver Dan Rachlin.  Foto: Per Rasmussen
Dansk Folkeparti - og ikke mindst Søren Espersen - 'lever og ånder for at skille danskerne, og grave grøfter og kløfter i stedet for at samle og skabe fællesskab,' skriver Dan Rachlin. Foto: Per Rasmussen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Vi gyser, når vi taler om det gamle Sovjetunionen og DDR. Et angiver- og stikker samfund, hvor ingen kunne føle sig trygge, og alle blev undersøgt og mistænkt. Vi gyser ved tanken om Berlusconi og hans evne til at styre medierne, kontrollere om de kom med kritik af ham og hans venner. Vi griner af Donald Trump, når han kalder ALLE medier, minus hans elskede Fox News, for fake news.

Og vi vender det hvide ud af øjnene, når kineserne er i gang med at gøre alt offentligt liv til et monitoreret computerspil, hvor borgerne får point alt efter, om de opfører sig, som systemet ønsker.

Det er, som om vi slet ikke ønsker at se på udviklingen i vores eget ‘frie’ land. Hvordan vi danskere dag for dag accepterer, eller i hvert fald ikke opponerer, når vores politikere stille, men sikkert ændrer normerne for, hvad et frit, tolerant samfund bør acceptere og tillade.

Værst er naturligvis Dansk Folkeparti, som af uforklarlige årsager læner sig op ad ordet ‘folk’, mens de stoler minimalt på det selvsamme folks dømmekraft.

For mig startede den helt store undren, da partiet lykkedes med at finde ‘referencer’ og drillerier i Ole Bornedals tv-serie ‘1864’. Man skal alligevel være mere end almindelig paranoid, når man som parti og politiker føler sig kritiseret i en tv-serie, der omhandler en tid og nogle episoder sådan ca. 130 år tidligere end Pia Kjærsgaards opbrud med Fremskridtspartiet og etablering af et nyt parti.

Men havde Pia kunnet bestemme, var et afsnit eller to formentlig lavet om med andre vinklinger og konklusioner. Politikerne fra folkepartiet mener, som skrevet, ikke, at vi i folket helt opdager, hvorledes specielt Danmarks Radio og deres ræverøde medarbejdere, dagligt arbejder og manipulerer os hen mod en rendyrket socialiststat.

Dertil er vi simpelthen for godtroende og naive. Man har brug for kapaciteter som Morten Marinus og den altid parate Søren Espersen som værn mod socialisme og ikke mindst arrogant ‘københavneri’. Derfor kæmpede Marinus da også for et stadig stigende procentkrav, da Radio 24syv skulle stækkes.

'60%, nej 70%, nej 80%' af medarbejderne skulle bo mindst 110 kilometer fra hovedstaden, hvis taleradioen skulle gøre sig nogen som helst forhåbninger om at fortsætte efter en otte års lang, forholdsvis succesfuld etablering og eksistens.

Dansk Folkeparti lever og ånder for at skille danskerne, og grave grøfter og kløfter i stedet for at samle og skabe fællesskab. Hvorfor i alverden skulle man ellers insistere på fuldstændig gakkede geografiske krav i et land med fem millioner indbyggere, hvor alle danskere kan transportere sig til alle afkroge af vores land på mindre end en arbejdsdag?

Skulle provinsboere føle sig fremmedgjorte overfor radio lavet i vores fælles hovedstad?

Svaret er nej. Radio 24syv havde solid lytteropbakning i...provinsen. I Dansk Folkeparti lever mantraet om, at vi skal bevare det danske. Det repeteres som en papegøje lærer en sætning uden at forstå, hvad sætningen betyder. Skulle en dansk taleradio, med danske debatter, dansk satire i verdensklasse, danske programmer om mad, jagt, sladder, religion, politik(såvel rødt som blåt vinklet), aktiemarkedet, død, liv, Europa vinklet fra danske synspunkter ikke være alt det, Dansk Folkeparti hylder og ønsker at bevare?

Dansk tale i alle døgnets timer.

Her stopper folkets parti og specielt Søren Espersen såmænd ikke. Deres succesfulde færd med at gøre 24syv tavse og gennemtvinge en tilfældig høj spareprocent i Danmarks Radio, er stadig ikke nok! Senest har Søren Espersen såmænd - fordi han får lov- galpet op om, at Steen Nørskov, journalist og vært på DR2, skal fjernes, fyres eller ‘flyttes til andet arbejde’, efter et interview, som Espersen ikke brød sig om.

Ikke en dialog eller en eventuel næse til redaktør eller chef. Næh nej journalisten skal fjernes! En retorik man vil kunne finde i førnævnte gamle overvågningssamfund, og som ville gøre enhver magtfuld diktator stolt. Søren Espersen, som stiller beredvilligt op, og lukker sine selvmodsigelser ud helt frivilligt, forklarede sig på P1 som følger:

'Jeg er ikke en myndighed, derfor må jeg ytre mig, som jeg gør'.

Man må åbenbart forstå, at Søren Espersen i de år, hvor han sad i Danmarks Radios’ bestyrelse, ALDRIG ytrede sig om konkrete programmer, værter eller vinkler. Eller mente, at man som bestyrelsesmedlem ikke er en myndighed.

Mens dette skrives, er altid parate Espersen i gang med at mene noget om en tv-reklame, som SAS har modtaget en del hug for. Reklamen går, ifølge Espersen, imod alt der er dansk. Det danske og den danskhed, som politikerne mener, de skal vogte. Fordi vi - folket - er alt for uoplyste og letpåvirkelige. Vi ved jo ikke bedre.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
246 kommentarer
Vis kommentarer