'Gælder reglen mod 'dickpics' også for kvinder?'

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Jeg er alt for beskeden til at citere mig selv. Lad dette være en undtagelse.

Som medvirkende i et fredagspanel på 'Go aften Danmark' på TV2 for et årti siden sagde jeg ordret:

'Min erfaring fortæller mig, at man skal være varsom med at sende billeder af egne kønsorganer elektronisk'.

Jeg overdrev lidt, idet min egen erfaring dengang og nu med at affotografere eget kønsorgan(!), og sende billedet videre er stærkt begrænset. Herregud min kone har set min diller adskillige gange efter over 20 års parforhold.

Alligevel er afsendelse af såkaldte dicpics, billeder af det mandlige kønsorgan i oftest begejstret tilstand, taget til blandt brugerne af de sociale medier igennem årene.

Det sker ud fra betragtningen, at kvinder skulle finde glæde, fornøjelse ved et billede eller en video af en tissemand, sådan helt uopfordret.

Det gør de færreste kvinder. Faktisk så lidt, at mange bliver chokerede, finder afsky derved. Og nu vanker der bøder, hvis penissen, manden bag værket kan identificeres.

Hvilket egentlig er fair nok.

Aktiviteten sidestilles med de gode gammeldags blottere, som jo måtte kæmpe med dårligt og koldt vejr, ubekvemme arbejdstider, og mange gange stressede arbejdsforhold, hvor deres blotten blev modtaget med tilråb eller sågar forsøg på vold eller tilfangetagen, indtil ordensmagten kom på banen.

Der er en del gåder og myter i forbindelse med afsendelsen af dicpicks. Får manden tilfredstillelse af afsendelsen? Hvordan? Tænker nogle mænd, at der rent faktisk findes kvinder derude, som tænker: 'Nej en flot tissemand, jeg ringer straks til ejeren!'?

På det mere seriøse plan, vil den nye lov, som giver mulighed for at udskrive bøder på 5.000 kr også en del åbne spørgsmål. Hvorledes vil myndighederne sikre sig, at afsendelsen af fotografiet ikke er sket efter gensidig aftale, eksempelvis mellem par, der er eller har været i et forhold?

Hvordan vil myndighederne sikre sig, at der ikke er tale om en flirt, en aftale om sex eller en slags 'lad mig se, hvad jeg eventuelt går glip af'?

Gælder loven også for en lignende aktivitet, foretaget af kvinder?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
17 kommentarer
Vis kommentarer