'Herrens veje' - og Pia Kjærsgaard og Mette Bocks afveje

Lars - ikke Mads - Mikkelsen poserer med sin Emmy for rollen som Johannes - ikke Andreas - i DR-dramas 'Herrens veje'. Foto: Ritzau/ Scanpix
Lars - ikke Mads - Mikkelsen poserer med sin Emmy for rollen som Johannes - ikke Andreas - i DR-dramas 'Herrens veje'. Foto: Ritzau/ Scanpix
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Næppe var nyheden om Lars Mikkelsens' velfortjente Emmy for den sublime præstation i 'Herrens veje' blevet mangfoldiggjort, før adskillige politikere solede sig i prisen og prismodtageren.

Værst var næsten vores kulturminister Mette Bock og ikke mindst folketingets formand Pia Kjærsgaard omklamrende tilkendegivelser på de sociale medier.

Lad os blot glemme, at kulturministeren ikke anede, hvad Mikkelsens figur hedder. Og lad gå, at formanden for Folketinget, fik byttet om på Lars og hans halvkendte lillebror Mads, det kan jo ske.

Men at tro, at vi glemmer, hvordan Dansk Folkeparti nidkært og misforstået har gennemtrumfet ikke kun besparelser, fair nok, men en detaljestyring helt ned i kanaler, programmer og de særeste nye tiltag.

Som eksempelvis at DR.dk kke må lave lange artikler, historier mere.

Den ignorerer jeg.

Kulturministeren, som selv har en gloværdig karriere i DR bag sig, havde utallige gange ikke styr på basale facts omkring Danmarks Radio. Det toppede for mig, da hun i et interview udtalte, at der med omrokeringerne af licensmidlerne måske kunne oprettes en landsdækkende kanal for klassisk musik.

Undskyld mig, men P2 er formidling af klassisk musik i verdensklasse.

Man kan argumentere for, at DRs verdensberømmede og prisvindende drama-afdeling kan køre videre. Men det er også fair at fremhæve, at en del serier, deres temaer og fordeling af roller er blevet til på trods.

Hvem husker eksempelvis ikke Dansk Folkepartis paranoide forestillinger om, at gennemsnitsseeren af DR-drama, blev overdænget med venstresnoede politiske agandaer?

'Forbrydelsen', 'Broen', 'Borgen', 'Herrens veje' er verdensklasse tv-underholdning på højde med det bedste fra langt større lande, langt større økonomier.

Det er den slags, man risikerer at få ved at lade kreativitet, talent og energi blive samlet i de rigtige rammer.

Det kan vi allesammen godt være lidt stolte af, også uden at tweete det.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
21 kommentarer
Vis kommentarer
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind