Hvad skal vi med ulve?

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Knap og nap var de første danske ulve arriveret, før vores lille land gik i alarmberedskab.

Det skete ikke i nattens mulm og mørke, men nærmest med velkomstkomité, borgmestertaler og velkomst af ministeren for ulve.

For ulve var engang i tidernes morgen en del af vores natur og økosystem. Det er der så meget, som har været, eksempelvis dinosaurer og andre kæmpe skabninger, som ville skabe en anelse kaos i et moderne samfund.

Det kan ikke nytte noget, at tro at en nytilførsel af et potentielt dræbende rovdyr vil være omkostningsfrit.

Vi bor flere, tættere på det samme areal.

Vi har flere børn, ældre, forsvarsløse mennesker, der uagtet kurser og pjecer om, hvordan du skal reagere, hvis du ser en ulv, kan komme ganske galt afsted. Det er sundt for os alle, ikke at stole på alt og alle. At udvise rettidig omhu og agtpågivenhed, men det har jeg hørt, vi kan om så mange andre potentielle farer.

Det kan simpelthen ikke nytte noget, at vi romantiserer en tid, som for længst er gået. Lad gå, at vi forsøger at genudsætte mindre farlige dyr i naturen, for at genoprette noget af det, vi har ødelagt og smadret, for at give naturen en hjælpende klo, næb  eller pote.

Men regner vi med, at ulvens comeback gør en større ændring på vores særdeles organiserede skove, marker og rekreative områder?

Hvis ulvene er bragt til landet for at regional- og lokalmedier kan få andet end sportsresultater og indvielser af kulturhuse at rapportere om, er det et ædelt formål.

Er de budt velkommen for at bekymrede borgere kan mødes til ulve-orienteringskaffe og lysbilleder og blive bragt sammen af frygt og fordomme, vil jeg til enhver tid foretrække en god omgang banko eller koncert med Kandis.

Ulveeksemplet - og før det en forvirret elg - er muligvis en drøm om en romantisk, frygtsom og naturrig fortid. Men at det skulle berige os med andet end unødig frygt og bøvl i år 2018 er desværre det eneste vi har lært de seneste sæsoner.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
59 kommentarer
Vis kommentarer