Hvorfor har Politi og fodboldklubber stadig intet lært?

Affaldscontainere sat i brand i forbindelse med Brøndby-FCK-kampen søndag eftermiddag. Foto: Kenneth Meyer
Affaldscontainere sat i brand i forbindelse med Brøndby-FCK-kampen søndag eftermiddag. Foto: Kenneth Meyer
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

I 22 år har jeg, mine unger, venner og nærmeste familie fulgt, støttet FC. København. Stået på de samme pladser i Parken igennem årene, fulgt holdets nedture og heldigvis flest succeser og sejre.

Vi er og var den nye fodboldfamilie. Ikke landsholds-, klappepølse-, sejle op af åen-fans. Men fodboldfans, der går lidt videre.

Indrømmet, vi griner, synger håne- og drillesange til modstanderne og deres fans.

I vores gruppering af FCK-fans er der én regel:

Vi støtter vores hold, men fysiske markeringer, vold, slagsmål, kasten ting er totalt no go. Diverse halvplatte og grænseoverskridende tilråb og sange er derimod tilladt.

Personligt går min grænse ved spilleres sygdom eller trængsler i privaten, derudover må der drilles.

Sådan er der mange moderne fodboldfans, der har det. Drillerierne, hånen er en del af vores fodboldkultur. Desværre er der også i fodboldfansmiljøet også en hård kerne udenfor rækkevidde.

Hooligans, casuals, kært barn har mange navne. Men dækker reelt over det samme:

En flok voldsforbrydere.

Det er forkert at tro, at førnævnte fans, der ikke tillader fysiske markeringer, hører til blandt kernen, der går hele vejen inklusiv vold og hærværk i deres/vores markeringer for vores hold.

Denne form for fodboldkultur er endnu ældre, har eksisteret i årtier i England, Tyskland, Italien og Spanien, Her er der ugentligt såkaldte højrisikokampe, som - bevares - skaber gang i gaden og på stadion. Men langtfra hver gang betyder gadekampe, masseslagsmål, overfald på politibetjente og diverse skader på involverede og uskyldige.

I europæiske storbyer har politiet, myndigheder og klubberne lagt fælles planer, strategier og udført disse i årevis. De har lært, rettet og forbedret. Erfaringer mine damer og herrer, kære læsere.

Og hvorfor skriver jeg så det?

Jo, naturligvis fordi der igen, igen var kæmpe ballade før og efter fodboldderbyet i går mellem Brøndby og FCK.

Fuldstændig uacceptable overfald på politibetjente, vagter og modstanderfans. Det der undrer er, hvorfor har Vestegnens politi efter snart 30 års erfaringer med såkaldte højrisikokampe, til stadighed så gigantiske problemer med overblikket, med at holde den trods alt overskuelige gruppering af voldsidioter i et stramt jerngreb?

Hvordan kan det være, at de gang på gang overraskes, og de konkrete steder mellem stadion og station bliver til kampsteder?

Det er IKKE en undskyldning for voldshandlinger, men hvordan kan det være, at politiforbundets formand Claus Oxfeldt i ramme alvor efter årevis af erfaringer og foranstaltninger udtaler, at disse kampe eventuelt skal spilles uden publikum? Altså inklusive de ca. 98% som kommer og opfører sig ordentligt?

Er det ikke rimeligt at mene, at politi, myndigheder og klub efter så lang tid er i stand til at holde den hårde kerne bag lås og slå eller i endnu kortere snor?

Hvorfor kan de mange års erfaringer med utallige fodboldbrag ikke håndteres, uden at det skal bringe betjente, vagter og uskyldige fans sikkerhed og helbred i fare?

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
26 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind