Annonce:
Annonce:

Hvornår drager DF og Skaarup mod Afrika?

'Bedre sent end aldrig. Alligevel grinede jeg højt, da jeg hørte ridder Skaarup tordne imod denne kriminelle handling, som han vi forsøge at få stoppet,' skriver Dan Rachlin om, at Dansk Folkeparti først for nylig har opdaget falske identitetstyveri på Facebook. Foto: Jens Dresling
'Bedre sent end aldrig. Alligevel grinede jeg højt, da jeg hørte ridder Skaarup tordne imod denne kriminelle handling, som han vi forsøge at få stoppet,' skriver Dan Rachlin om, at Dansk Folkeparti først for nylig har opdaget falske identitetstyveri på Facebook. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Jeg har igennem mange år vænnet mig til, at Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti kommer ud med en brandslukningsmelding, hver evig eneste gang lokummet brænder.

Er der konstateret flere hjemmerøverier, skal det straffes hårdere, og der skal bruges flere ressourcer. Er der konstateret mere narko blandt unge, skal salget straffes hårdere, og der skal bruges flere ressourcer.

Peter Skaarup er altid klar og beredvillig med sin indstuderede remse. Og en alvorsfuld mimik.

Jeg har over fem år været mere end almindelig belastet, forstyrret og generet af falske profiler på sociale medier, som uden nogen som helst form for moral stjæler billeder af mig, og pludselig hedder jeg Robert McKensey eller lignende og er single, ofte enkemand og soldat eller arbejder på en olieplatform.

Annonce:

Nu er ‘den nye Dan’ klar til at chatte, hygge med kærlighedshungrende kvinder verden over. Egentlig er jeg pisseligeglad, det er en kriminel handling jeg ingen mulighed har for at stoppe selv. Kun Facebook, Twitter, Instagram osv. kan løse dette kæmpe problem med utallige falske profiler, også på datingsites.

Så let som ingenting kunne de kræve legitimation, eventuelt fotoidentifikation, før du får lov at lave en profil.

Men det gør de ikke. Guderne skal vide, hvorfor de finder det ok, at deres brand og platform benyttes til organiseret kriminalitet, i dette tilfælde at scamme, snyde kvinder, der leder efter en mand, kæreste, så meget at de vil betale for det.

Det er, trods min pyt-attitude, møgbelastende, fordi min familie og venner jo også involveres i falske profiler, falske historier, løgn og latin. Nu efter fem-seks år er sagens omfang også nået til de danske politikere, inklusiv Peter Skaarup og Dansk Folkeparti.

Bedre sent end aldrig. Alligevel grinede jeg højt, da jeg hørte ridder Skaarup tordne imod denne kriminelle handling, som han vi forsøge at få stoppet.

Annonce:

Okay Dansk Folkeparti og Peter Skaarup, hvordan? 99% af alle falske profiler produceres og udføres fra Nigeria og enkelte andre afrikanske lande. Tager Skaarup ned og lukker for Internettet? Opsøger han ene mand de kriminelle og råber: ‘Stop i lovens navn,’?

Jeg spørger, fordi Dansk Folkeparti igennem deres levetid jo løbende har argumenteret for alt andet end lovsamarbejder hen over grænsen. Med velkendt nidkærhed lykkedes de med at forpurre vores medlemskab af Europol, der om nogen er dem, der kan slå ned med hård hånd omkring IT-kriminalitet, der jo ikke kender til landegrænser.

Jo, jo vi fik en fumlet aftale om at være halvt medlem af Europol, som eksempelvis betyder, at dansk politi ikke kan søge i sager og arkiver, men skal igennem en medarbejder først. Lidt ligesom at ringe til sin mor, og få hende til at Google et svar.

Kriminalitet, fusk og plat på nettet kan overhovedet ikke løses i enkelte lande eller områder. Tror I eksempelvis, at Facebook med over en milliard brugere seriøst vil tage et pip og et vov fra politikere, der repræsenterer promiller af deres ‘kunder’, specielt alvorligt?

Annonce:

Nej, selvfølgelig vil de ikke det. Ikke i sammenligning med en fælles EU-udtalelse der kunne hedde: ‘Kære sociale medier, kæmpe platforme og pengemaskiner, nu sørger I for at få styr på de horder af kriminelle, der er overalt jeres system, eller slukker vi for dem store kontakt’.

Se sådan skal det løses ved fælles koordinering, magtdemonstration og ikke mindst at forstå problemet, omfanget og det komplekse i at skulle løse det. Indtil det sker, vil jeg sidde og følge med i, hvornår Skaarup og hans medsammensvorne drager mod Afrika for at stoppe et kolossalt problem!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
20 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: