Annonce:
Annonce:

Jeg er sgu' ikke en del af en sexistisk kultur

'Jeg er ca. tre år yngre end Frank Jensen, og jeg siger fra, fordi jeg ikke på nogen måde vil associeres med en postuleret ‘kultur’ af krænkere, klamme og upassende verbale og fysiske overgreb,' skriver Dan Rachlin. Foto: Eddie Michel Azoulay
'Jeg er ca. tre år yngre end Frank Jensen, og jeg siger fra, fordi jeg ikke på nogen måde vil associeres med en postuleret ‘kultur’ af krænkere, klamme og upassende verbale og fysiske overgreb,' skriver Dan Rachlin. Foto: Eddie Michel Azoulay
Annonce:
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Må jeg være fri!

Når Frank Jensen og i øvrigt adskillige andre af de anklagede og forurettede på den måde tørrer deres klamme gøren og laden af på en ‘anden tid’, må jeg sgu til tasterne.

Jeg er og har aldrig været nogen helgen. Opvokset og arbejdet i mediebranchen blandt kendte og ukendte i et miljø, som mange drømmer om at være en del af. Jeg har lavet fejltrin, jeg har flirtet og sagt upassende ting.

Men jeg har faneme aldrig stukket min tunge uprovokeret ind i øret på en kollega eller kvinde overhovedet nogensinde. Jeg har ikke stukket klør fem op under nederdelen og raget løs uden en slags aftale på forhånd. Jeg har ikke hvisket ‘fisse’ i øret på en kvinde nogensinde.

Bl.a. fordi det næppe er befordrende for en videre erotisk aktivitet.

Annonce:

Jeg er ca. tre år yngre end Frank Jensen, og jeg siger fra, fordi jeg ikke på nogen måde vil associeres med en postuleret ‘kultur’ af krænkere, klamme og upassende verbale og fysiske overgreb. Og måske værst af alt forsøgt at friste med et job eller en forfremmelse for lidt uspecificeret petting.

Jeg synes faktisk, Frank Jensen virker rar og smilende. Men når han fuldstændig forfejlet går til modangreb og nægter, hvad ikke én, men adskillige kvinder fortæller, havde det klædt ham at erkende sine mest graverende fejl.

Og lad nu vær! Jeg og de fleste danskere kan altså godt kende forskel på et venligt kollegialt kys på kinden som en hilsen eller et ‘tillykke’ og så at stikke tungen ind i øret på en kvinde uden forvarsel. Det er grotesk, som debatten forsøges afmonteret med et:

'Man må heller ikke noget mere, kvinderne er blevet hysteriske.'

Annonce:

Nej, det er flertallet overhovedet ikke. De vil såmænd blot gerne være fri for befamlinger, tunger, fingre, hænder og måske sågar dilleren på arbejde eller arbejdsrelaterede aktiviteter. De vil såmænd blot være fri for ‘sjove jokes', bemærkninger og famlende forsøg på kontakt, specielt hvis det foregår kontinuerligt over lang tid.

De vil såmænd gerne tages alvorligt som en arbejdsressource og ikke et forhåndenværende redskab for mænd, der måtte tro, at arbejdspladser og det offentlige rum er en slags frit lejde for upassende aktiviteter. Det er ikke et spørgsmål om at være blevet hysteriske, paranoide eller fjendtlige. Det er et spørgsmål om at opføre sig helt basalt ordentligt.

Derfor er vi nødsaget til at få navne på nogle af de seneste års mest profilerede krænkere, specielt dem på lederniveau. De er ikke en del af løsningen, de er en del af afviklingen af en totalt upassende adfærd og opførsel.

For jeg gider IKKE blive kastet med i Frank og andres lamme undskyldning om en kultur og generation, ellers tak!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
57 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu