'Jeg ved ikke, hvad politiet laver'

Station 1 på Halmtorvet i København.
Station 1 på Halmtorvet i København.

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Mindre end 100 meter fra Station 1, Københavns store og døgnfungerende politistation, på den anden side af Halmtorvet, findes en verden, som ligner noget fra et dårligt videospil.

I Kødbyen er der ikke kun trendy restauranter, barer og udensdørsservering.

I udkanten af Kødbyen med udsigt til førnævnte Station 1 udspiller der sig dagligt fornedrende, udelikate, kriminelle handlinger, iscenesat af samfundets bund.

Alkholikere, narkomaner, uønskede fremmede, udveksler tyvekoster, narkotika og sig selv. I hjørner, også ved højlys dag, og på lyse sommeraftener fixes, handles og 'udveksles'.

Jeg ved det, for jeg har set det selv.

I et noget overrislet selskab passerede vi scenarierne, som ligner noget fra spillet 'Grand Theft Auto'.

Fulde mænd, der grinede forlegent over de surrealsistiske scener, mens vi gættede på, hvad politiet lavede lige nu, hvor de åbenlyse kriminelle handlinger skete indenfor et minuts rækkevidde fra politistationen.

Og jeg ved ikke, hvad politiet laver. Måske sidder betjentene ved deres computer. Måske er de på patrulje på Strøget.

Med sikkerhed er nogle betjente igang med deres daglige forsøg på at stoppe hashsalg på Christianshavn. Hvorfor får det lov at foregå? Har vi givet op? Hvordan stopper vi det? Bruger vi og politiet ressourcerne rigtigt?

Synes borgerne generelt ikke, at forekomsten af hårde stoffer, narkotika og indtagelse af dette i gader, på torve, parker og baggårde er et mere presserende problem, end hashrygning er?

Jeg har i en enkelt skrevet blog absolut ikke nogen universalløsning, men jeg er chokeret over, at vi på nogle områder udviser stor handlekraft og effektivitet, når det kommer til brugen af betjente. Eksempelvis i førnævnte aktiviteter omkring hashsalg, ved grænserne, til fodboldkampe og ofte til trafikkontrol.

Jeg synes ikke dette er uvæsentligt. Men der er trods alt kriminalitet, der er mere utryghedsskabende og farligere. Og med mindre vi ønsker at øge udgifterne til politiet betragteligt, vil opgaverne altid være et spørgsmål om ressourcer.

Bruger vi dem godt nok? Eller lukker vi bare øjnene for det der virker for uoverskueligt?

Vi kan lade som om. Som om handlede kvinder, rumænske lykkeriddere, misbrugende danske kvinder og mænd ikke er en del af gadebilledet. Vi kan byfornye, hegne os eller dem ind, vende det blinde øje og døve øre til.

Men det forsvinder problemerne og mennesker med akut brug for vores hjælp ikke af!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
28 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen