Kære TV2 - tag nu X Factor alvorligt

Thomas Blachman er spøjs, klog og fremsynet. Men han har i store træk aldrig lavet et hit, skriver Dan Rachlin.
Thomas Blachman er spøjs, klog og fremsynet. Men han har i store træk aldrig lavet et hit, skriver Dan Rachlin.

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

Det er spøjst, som X Factor bringer folks pis i kog. Som med ugebladene, 'ingen' har selv læst det, men alle har en mening om det.

Flere faktorer gør sig gældende, hvis der skal komme mere end blot tomme kalorier ud af det flotte show.

Først:

Hvis vindere og andre deltagere ikke får opbakning fra radioer, der spiller numrene, får man ikke noget hit. Af uforklarlige årsager var radioopbakningen på DRs radiokanaler på X Factor sange og kunstnere til at overse.

Får man ikke noget hit, er det hele lige meget, man er glemt ca. 10 sekunder efter kameraerne slukkede. Kan nogen måske liiiige nævne de seneste fem års vindere og fortælle om deres store hits og karriere?

Dernæst:

Hvis dommerne ikke er i stand til at lave hits og forstå moderne popmusik og præmisserne for at ramme specielt yngre og moderne mennesker, er det hele lidt formålsløst.

Thomas Blachman er spøjs, klog og fremsynet. Men han har i store træk aldrig lavet et hit!

Når TV2 overtager konceptet beviser det flere ting:

Ledelsen, der overlegent takkede nej til X Factor for ti år siden var idioter. Det er småt med idéer og programforslag, der kan samle danskerne.

Har TV2 ikke 'adgang' til større radiostationer(og det har de ikke), kommer de heller ikke til at præsentere hits, langtidsholdbare artister og være befordrende for den danske musikbranche.

TV2 har som danskernes mest sete tv-kanal i årevis brugt musik som mellemlægspapir, som pauseunderholdning. Ingen musikprogrammer, ingen stillingstagen til danskernes 'yndlingskultur'.

'Toppen af poppen' er dejlig og reel musikalsk underholdning, som bl.a. gav Mads Langer det helt store kommecielle gennembrud. Der har været rørende fortolkninger og store øjeblikke. Desværre udelukkende leveret af etablerede kunstnere med etablerede sange.

Det vil klæde TV2, at tage X Factor-opgaven alvorligt på et plan, hvor de ikke blot eksponerer, bruger og kasserer håbefulde unge danske sangere.

Men det kræver omtanke, kløgt og strategiske samarbejder med medieorganisationer, der ellers er konkurrenter.

Hvis det lykkes, kan det være at vi i en nær fremtid, rent faktisk vil opleve sangere, sangerinder og bands blomstre på bagkanten af vor tids største seerhit.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
11 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen