Kniv i ryggen, svinere, personangreb

Henrik Dahl 'kan sagtens have nogle rigtige konklusioner, men er man et intelligent, levende menneske og politiker, som han udgiver sig for at være, havde han nok taget det opgør, givet den kritik noget før,' skriver Dan Rachlin om opgøret i Libersal Alliance efter valget. Foto: Ida Marie Odgaard
Henrik Dahl 'kan sagtens have nogle rigtige konklusioner, men er man et intelligent, levende menneske og politiker, som han udgiver sig for at være, havde han nok taget det opgør, givet den kritik noget før,' skriver Dan Rachlin om opgøret i Libersal Alliance efter valget. Foto: Ida Marie Odgaard

Dan Rachlin. Radiovært på DR P5, dj og meningsmager

Det kan efter valgdramaet være svært at kåre de værste og mest stilfulde reaktioner fra de folkevalgte.

Eller rettere fra dem, der ikke er folkevalgte mere.

Midt i blodbadet, nedslagtningen af specielt Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, har der ikke været sparet på en kniv eller to i ryggen, svinere, personangreb og en lang række konklusioner, som er nemmest at fremkomme med efter valget.

Værst af alt må alligevel være den nu forhenværende folketingspolitiker Christian Langballe fra Dansk Folkeparti. Han kaldte i en raseritirade på Facebook Pernille Vermund fra Nye Borgerlige for ‘et plastik og silikonemenneske’.

Lige netop dér er vi kommet til.

Man kan mene om Vermund og hendes bramfri måde at præsentere sin benhårde politik på, men det dér!? Det tror jeg de fleste kan se, er et decideret lavpunkt.

Og det behøver jeg ikke uddybe.

Også Liberal Alliances Henrik Dahl viste sin latente mangel på stil. Knap var de sidste stemmer talt op, partiformand Anders Samuelsen havde ikke taget den evident eneste korrekte beslutning at forlade formandsposten i et parti, som han ikke havde opnået valg for endnu.

Alligevel tordnede Dahl løs om inkompetent ledelse, fraktioner og mystiske prioriteter.

Han kan sagtens have nogle rigtige konklusioner, men er man et intelligent, levende menneske og politiker, som han udgiver sig for at være, havde han nok taget det opgør, givet den kritik noget før.

Det er vel for helvede derfor man engagerer sig i politik, for at komme frem til den bedste løsning, sammen.

Tøsedreng!

Langt mere stil var der over førnævnte Samuelsen, som med tårer i de stålsatte øjne, igen og igen konstaterede, at sådan er politik. Sådan var danskernes dom.

Også store, stærke, kontroversielle Joachim B. Olsen forlod folketinget med oprejst pande, taknemmelig for otte spændende og udfordrende år. Man kan sagtens, og det er der mange der gør, at Joachim har været provokerende, øretæveindbydende i sin måde at diskutere politik.

Man kan også være larmende uenig i hans politik, livssyn og visioner. Men at han ikke har styr facts og tal, har man aldrig kunne fange ham i. Hans stil har betydet kæmpe raseriudbrud, tirader af had på de sociale medier, og et utal af jokes, ikke mindst om hans fortid som kuglestøder på Team Danmark støtte.

Men afslutningen blev effektueret med stil.

Vi lever i en tid, hvor du herinde hos Opinionen, på Nationen og diverse sociale platforme, møder de vildste svinere, personlige, perfide, irrelevante, højtråbende, ensidige, tendentiøse kommentarer og verbale angreb, og det skal vi aldrig finde os i.

Men politikere såvel nuværende som tidligere burde - undskyld mig - fandengalemig gå forrest i at få ændret den opførsel. De bliver betalt under og efter deres arbejde for folkestyret, og det forpligter lidt ud over, hvad der forlanges af os andre.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
22 kommentarer
Vis kommentarer