Annonce:
Annonce:

Ligger P-vagterne på lur?

'Nu er ingen overskridelse for lille, alt bliver til en bøde i nærheden af 800 kr.,' skriver Dan Rachlin efter et privat parkeringsfirma har overtaget kontrollen på hans lokale torv. Foto: Coulourbox
'Nu er ingen overskridelse for lille, alt bliver til en bøde i nærheden af 800 kr.,' skriver Dan Rachlin efter et privat parkeringsfirma har overtaget kontrollen på hans lokale torv. Foto: Coulourbox
Annonce:
Følg Opinionen

Dan Rachlin. Radiovært, dj og meningsmager

På det oftest aldeles åbne og halvtomme Rungsted Bytorv har en lokal parkeringsvirksomhed taget over.

Torvet, som af og til er næsten fyldt med biler en fredag aften eller lørdag formiddag, men derudover forekommer tomt, er overtaget af et privat parkeringsfirma.

Nu er ingen overskridelse for lille, alt bliver til en bøde i nærheden af 800 kr. Overvågningen på den halvtomme parkeringsplads er så nidkær, at jeg får oplevelsen af, at en medarbejder fra parkeringsvirksomheden ligger på lur i hækken eller bag et træ.

For nylig fortalte jeg min kone om, hvordan der blev udskrevet bøder nærmest fra minut til minut. Og ved den specikke lejlighed behøvede hun ikke kun at lytte til mine beretninger. Syv minutter i Netto sammen var nok til en frisk bøde flagrede på forruden af vores bil.

Annonce:

Syv minutter til observation, indtastning og udskrivning af en bøde. Baseret på en anelse upræcis parkometerindstilling.

Sidenhen har jeg set den konkrete medarbejder placeret i en firmabil - nøje overvågende en stakkels pensionist i bil. For måske glemmer bilisten at stille parkometer eller indløse parkeringsbillet eller indtastning af nummerplade.

Helt ærligt og hånden på hjertet, I kender det godt ikke?

Torsdag indledtes en sag om p-bøder i Højesteret. Selvom to bilister havde betalt for at parkere deres bil i København, fik de begge en parkeringsbøde  fordi de ikke havde indtastet deres nummerplader korrekt.

Sagerne om parkeringsbøder har nået landets øverste domstol, som så skal afgøre, om det er rimeligt, at fejlene skal udløse en parkeringsbøde.

Annonce:

Fornemmelsen og oplevelsen af at udskrivninger af parkeringsbøder nu foregår som en provisionsbestemt aktivitet. Jeg synes ikke storcentre, supermarkeder, byggemarkeder kan være bekendt at være så emsige og nidkære overfor kunder, der rent faktisk kommer for at putte penge i deres kasse.

Værst af alt er dog alligevel jagtområder omkring hospitaler, institutioner og uddannelsessteder. På hospitaler og skadestuer kommer mennesker ofte, hvor de er i en følelsesmæssig ubalance. Selv har jeg oplevet at skulle aflevere min søn, der havde slået sit ben, på parkeringspladsen ved Rigshospitalet.

Fandt en reel plads til bilen, løber ind med barnet. Og kommer ud til en bøde.

Jeg forstår udmærket, at biler der er smidt, hvor de udgør en fare for udsyn, trafiksikkerhed, svage i trafikken som eksempelvis børn,  skal udstyres med et stk. bøde. Egoistisk, skånselsløs smiden af automobiler skal straffes. Men den private varetagelse af ofte store, frie parkeringspladser, hvor vagter skal lægge sig i selen eller overvåge længe og minutiøst, er fuldstændig kammet over.

Annonce:

Hvad blev der af service og imødekommenhed fra butikker og centre? Af konduite og antydningen af råderum og fleksibilitet? At sondere mellem trafik og færdselssikkerhed og på den anden side grådighed?

Jeg synes virkelig, det er et fattigt samfund og sameksistens, hvor parkering er blevet en nærmest uudtømmelig pengemaskine, og kunder, passagerer, ansatte, patienter, familiemedlemmer til patienter bliver set på som en potentiel ekstraindtægt og en provision rigere. Jeg synes også i denne sammenhæng, at en slags sondering, overvejelse omkring omstændighederne kunne være relevant.

Som udviklingen er lige nu, glemmer vi helt at være mennesker og at leve med vores små fejl og misforståelser. At trykke på ‘pyt’ knappen.

Og det er trist.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
38 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: